Setari Cookie-uri

Tunsori scurte potrivite în funcție de forma feței 

M-am trezit, vrei nu vrei, că trebuie să mă tund scurt. După o experiență neplăcută, m-am trezit cu părul tăiat și tocmai atunci când mă hotărâsem că îi acord în vara aceasta șansa la a străluci în bătaia vântului. Nu a fost să fie. Un bob lung s-a transformat într-un Pixie cool, și a ieșit bine tocmai pentru că a doua frizeriță știa meserie. Am decis să îmi fac temele pentru data viitoare, să merg cu printul, să arăt exact cum și ce vreau. Și ca să am toate informațiile și eu și tu, m-am documentat cu privire la ce tunsori scurte în funcție de forma feței poți alege.

Atunci când alegi să schimbi coafura și vrei un hair tyle scurt trebuie să știi cum să te tunzi scurt în funcție de forma feței. Poate ai chipul rotund, oval, pătrățos sau în formă de inimă. Sunt, cu siguranță, multe tunsori scurte în funcție de forma feței pe care le poți încerca!

Unele tunsori te flatează și altele nu îți evidențiază calitățile. Așa că, înainte să pornești către salon, trebuie să știi ce coafură te avantajează în funcție de forma feței. Și dacă tot este la modă purtarea părului scurt, effortless, am căutat câteva variante pentru orice tipologie. Unele mai lungi, unele mai scurte, unele mai feminine, altele de inspirație androgine, unele mai clasice, altele asimetrice și avangardiste, iată cele mai cool tunsori scurte în funcție de forma feței.

Citește și:

Cum alegi tunsori scurte în funcție de forma feței: contează forma, textura și desigur personalitatea ta

Ce coafură te avantajează în funcție de forma feței? Ține cont și de textura părului tău când alegi o nouă frizură! Densitatea, desimea, grosimea firului de păr, textura lui ( e moale, e tare, e rar, e bățos) dictează în mare măsură alegerea tunsorii.

Cum să te tunzi scurt în funcție de forma feței? Descoperă ce lungime se potrivește părului tău. Spre exemplu sunt multe coafuri scurte ce nu funcționează pe păr creț. Și multe care nu arată spectaculos pe păr drept, moale.

Nu uita nici de personalitatea ta când alegi tunsoarea. Când este vorba de tunsori scurte în funcție de forma feței, personalitatea purtătoarei contează și mai mult. De exemplu, dacă ești o tipă timidă, un bob răvășit nu ți se va potrivi. Dacă porți un bob rafinat, sofisticat ai nevoie de o atitudine curajoasă.

Citește și:

Ia în calcul faptul că părul scurt tinde să atragă atenția la purtătoare, față de părul lung. Oamenii te vor observa mai degrabă dacă ești tunsă scurt. Și asta îți spun că e testată #hihi. Acestea fiind, spuse, hai să vorbim despre cele mai interesante tunsori scurte în funcție de forma feței!

Pixie și bobul, fie ele clasice sau răvășite se potrivesc aproape tuturor formelor de față

Trebuie știut că există tunsori versatile. Acele frizuri care se potrivesc oricărui tip de față și indiferent de trăsături.

De exemplu, Pixie, un hair-style scurt popular de mulți ani este potrivit tuturor femeilor. Pixie este o tunsoare cu structură și volum, ”franjurată”, și poate fi stilizată cu cărare asimetrică sau ciufulit, mai ales dacă calota este pătrată mai densă, cu păr mai lung. Trebuie să știi totuși că Pixie este ideal 100% pentru chipurile rotunde (deși se poate asorta oricărei fețe), căci oferă un plus de geometrie, de structură. Extra pont: Pixie atrage atenția la ochi, la pomeți. Extra extra pont: dacă ai fața lunguiață și vrei Pixie, trebuie să știi cum să te tunzi scurt în funcție de forma feței! Adaugă și un breton și gata!

Citește și:

    Ce tunsori scurte în funcție de forma feței să mai alegi? La fel de versatile sunt și Pixie cu breton, că tot vorbirăm de ele mai sus. Acest stil se potrivește oricărui tip de față. Mai mult, întrucât bretonul poate fi așezat oricum, se poate purta la orice vârstă, la orice culoare de păr. Și pentru că nu contează doar ce coafură și ce tunsoare scurtă ți se potrivesc în funcție de forma feței, dar și cum să arate bine textura naturală a părului tău, pentru zilele în care nu ai chef de stilizat, un Pixie franjurat, cu lungime la calotă și breton, de exemplu, este ideal pentru femeile cu părul subțire, fin, fără volum. Este genul de tunsoare care arată bine și când părul este plat, lipit de cap. dacă ai păr subțire și fin, moale, nu este necesar să adaugi produse de stilizat, cu o astfel de tunsoare cu șuvițe de lungimi diferite, căci vor conferi ele volum.

    Citește și:

      Tot pentru orice tip de figură se recomandă și bob-ul ondulat răvășit. Spuneam că îți prezint tunsori scurte în funcție de forma feței dar și de textură. Așa că, dacă ai pletele ondulate tot vei avea variante de frizuri scurte. Un astfel de bob până sub urechi este perfect pentru tine. La fel de versatil este și un bob drept, cu colțuri fine, către față. Cum să te tunzi scurt în funcție de forma feței? Dacă ai maxilarele pronunțate, acest bob drept, cu lungime sub maxilar, și colțuri delicate către față, va atenua rigiditatea figurii. Dacă ai și breton, îl poți stiliza pe frunte sau pe o parte în funcție de lungimea feței. Extra pont: bretonul purtat pe o parte la un bob de acest gen atrage atenția către ochi și adaugă volum.

      Până să trecem la detalii specifice fiecărei tipologii, mai am o sugestie de hair-style versatil. Așadar poți alege un bob răvășit, tuns cu capetele franjurate, inegale și cu șuvițe de lungimi diferite. Este un bob grunge, dacă vrei, și este senzual, effortless, arată perfect și când te-ai trezit din somn, și perfect de vară.

      Citește și:

        Înainte de a detalia ce coafură te avantajează în funcție de forma feței, îți mai spun că Pixie ciufulit, cu fire de lungimi diferite este ideal aproape oricărui tip de față, mai puțin dacă ai chipul lunguieț.

        La fel și bobul cu breton arată ideal pe orice figură, dar poate adăuga lățime chipului, deci este de evitat dacă ai trăsăturile mai pătrățoase. Acestea fiind spuse, iată câteva idei de tunsori scurte în funcție de forma feței:

        Jurnalul unei shopaholice, tunsori scurte în funcție de forma feței, cum să te tunzi scurt în funcție de forma feței, ce coafură te avantajează în funcție de forma feței

        Descoperă produse de păr potrivite

        • Dacă ai fața lungă, ovală sau rotundă, alege un bob asimetric, cu cărare pe o parte! Evită acest gen de hair-style dacă ai fața în formă de inimă căci va atrage atenția tocmai către bărbia îngustă și va adăuga volum către frunte.
        • Alege bretonul răvășit și bobul cu lungime asimetrică dacă ai fața lunguiață. Este o frizură cu volum pe calotă, în straturi, în șuvițe franjurate, cu volum și se oprește la bărbie. Adaugă dimensiune unei fețe ovale sau lunguiețe. De altfel, orice bob cu breton pe o parte, cu franjurări asimetrice și subțiere către maxilare, cu lungimea la maxilar se potrivește acestor chipuri.
        • Ce tunsori în stil bob alegi dacă ai chipul oval? Dar dacă ai fața pătrățoasă? Este necesar să știi ce tunsori scurte în funcție de forma feței, mai ales dacă ai trăsături proeminente. Dacă ai chipul oval, poți alege frizuri funky precum Pink, cu părul ras pe laterale și calotă răvășită, stilizată în sus. Dacă ai chipul pătrățos precum Keira Knightley, alege un bob lung, stilizat cu colțuri în față, cu lungime până la clavicule în fașă, cu o cărare asimetrică și textură ușor răvășită. Astfel vei masca maxilarele.
        • Dacă ai fața în formă de inimă (frunte lată și bărbie îngustă) alege tunsori scurte cu șuvițe ondulate sau crețe. Un bob simetric, cu cărare pe mijloc și cu pletele ușor ondulate, mai scurt la spate, mai lung în față, cu capetele ondulate, va contrabalansa fruntea lată și bărbia îngustă. Extra pont: și bobul creț, cu breton fin, franjurat, cu volum mai mare la bărbie echilibrează forma de inimă.
        • Dacă ai chipul rotund, alege bobul pe o parte sau bobul până la bărbie. Tăieturile angulare vor adăuga un plus de structură feței rotunde. Și un bob până la bărbie, ușor ondulat și răvășit este ideal în cazul fețelor rotunde. Iată deci două variante, prima pentru păr drept, a doua pentru păr ondulat.
        • Ce coafură te avantajează în funcție de forma feței? Alege bobul răvășit sau bretonul dacă ai față lungă. O față lungă cu frunte înaltă și bărbie lunguiață este echilibrată de un Pixie asimetric, cu breton asimetric, purtat pe o parte, căci oferă volum. Cu cât mai lung și ciufulit bretonul, cu atât mai ”scurtată” fața, de altfel.
          Pe acest principiu poți alege și un bob lung, cu șuvițe ondulate, răvășite. ”Valurile” fac fața mai lată, deci echilibrează lungimea ei.

        Așadar, acum că știi cele mai cool coafuri și variantele recomandate de tunsori scurte potrivite în funcție de forma feței, nu-mi rămâne decât să te primesc în clubul femeilor curajoase. Dacă ai nevoie de un imbold, te pot trimite la salonul în care eu mi-am pierdut pletele #hihi.

        Citește și:

          Sursa foto front page – Unsplash

          Vizionare placuta


          Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

          Ti-a placut acest articol?

          Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.