Setari Cookie-uri

Ce fel de breton ți se potrivește în funcție de forma feței

Dacă te tot gândești să îți faci breton, sigur analizezi ideea de ceva timp. Și până la urmă, nu e greu de înțeles! Există multe feluri de breton și multe tipologii plus aspecte ce țin de fizionomia feței tale! Și mai sunt și trendurile ce vin și trec! Ei bine, ghidul meu te va ajuta să stabilești ce breton ți se potrivește în funcție de forma feței și să treci la fapte!

Știu că e greu să te decizi. Și știu din proprie experiență. Am rumegat la rece câteva săptămâni și de altfel, exact așa mi-a venit ideea că trebuie să adun un mic ghid ce va ajuta și alte femei. Am și câteva exemple de celebrități, care au ales tunsori cu breton și cu siguranță, stiliștii lor au ales în funcție de forma feței și de trăsături.

Contează forma maxilarului, contează pomeții și forma nasului. Ca să știi ce breton ți se potrivește în funcție de forma feței, contează și cât de înaltă e fruntea sau de lungă ori îngustă e bărbia. Desigur, pentru a alege tunsori cu breton pentru tipologia feței tale, ar fi bine să analizezi și tendințele – de exemplu, deși ți s-ar potrivi, nu ai vrea să optezi pentru un breton super-scurt, când nu mai e la modă!

Citește și:

Sunt câteva aspecte de luat în considerare când alegi bretonul potrivit pentru fața ta, așa că te invit să te documentezi binișor. Iată, deci, ce breton ți se potrivește în funcție de forma feței!

Vei citi mai jos despre (click pe subiect ca să ajungi unde te interesează):

👩 Ce breton ți se potrivește în funcție de forma feței

👩 Cele mai chic tunsori cu breton pentru tipologia feței tale: le vezi aici!


Ce breton ți se potrivește în funcție de forma feței

Contează ce breton ți se potrivește în funcție de forma feței! De ce? Pentru că o frunte înaltă, de exemplu, are nevoie de un breton mai lung! Și mai contează ceva: contează de unde pornește bretonul. Poți avea o frunte îngustă dar un cap țuguiat și atunci, bretonul înalt, ce pornește către creștet te va flata! Altfel spus, bretonul potrivit pentru fața ta ține de lungimea feței dar și de înălțimea frunții și de cea a bărbiei.

Citește și:

Dacă ai un breton lung, pornit din creștet dar ai bărbia îngustă, atunci se va crea impresia că toate trăsăturile tale s-au aglomerat pe o suprafață mică. Așadar, trebuie găsit un echilibru pe înălțimea chipului tău!

Jurnalul unei shopaholice, ce breton ți se potrivește în funcție de forma feței, bretonul potrivit pentru fața ta, tunsori cu breton pentru tipologia feței tale

Alege produse de hairstyling potrivite pentru tunsori cu breton din propunerile noastre

Trebuie găsit un balans și pe lățimea feței, atât raportat la frunte, cât și la pomeți, maxilar și bărbie. De exemplu, dacă ai chipul pătrățos, un breton pornit cât mai lat, de la tâmple, de exemplu, nu te va ajuta, căci va lăți și mai mult, vizual, fața ta. Trebuie să alegi tunsori cu breton pentru tipologia feței tale, fără doar și poate!

Un breton franjurat, de exemplu, poate ajuta un nas proeminent să pară mai mic. Pe de altă parte, același breton, dacă este și lung, către sprâncene și ochi, nu va flata ochii mici, ascunși în orbite. Dar hai să exemplific mai bine cu câteva imagini de la vedete ce au ales tunsori și coafuri cu breton. Inspiră-te să alegi ce breton ți se potrivește în funcție de forma feței.

Citește și:

Cele mai chic tunsori cu breton pentru tipologia feței tale: le vezi aici!

Rihanna, de exemplu, are chipul pătrățos, așa că adesea creează asimetrii din tunsoare. Bretonul ei este pe o parte, este ușor ondulat și răvășit. În plus, are o lungime ce ajunge sub sprâncene și trecerea către tâmple, treptat, așa încât șuvițele laterale să mai acopere din lățimea feței. Un astfel de breton te ajută și dacă ai fruntea înaltă!

Taylor Swift are un chip rotund dar nu ți-ai da seama căci are mereu bretonul perfect. Iată ce breton ți se potrivește în funcție de forma feței, dacă ai chipul tot rotund.

Un breton franjurat, ușor răvășit și bufant, ușor arcuit, ceva mai lung pe centru, mai mic pe laterale va crea impresia de chip oval. De asemenea te ajută un breton bogat, gros, nu unul din câteva fire.

Citește și:

Reese Witherspoon are chipul inimioară. Adică are fruntea înaltă și lată și bărbia lunguiață și îngustă. Nu e o fizionomie ușor de flatat cu machiaj și coafură dar actrița reușește perfect! bretonul potrivit pentru fața ta, dacă ai chip-inimă trebuie să distragă atenția de la frunte!

Alege breton dat către laterale, ceva mai lung, de asemenea, așa încât să atragă atenția la ochi! Alege un breton în straturi, franjurat, cu vârfurile delicat filate, pentru extra impact. Cele mai scurte fire de breton trebuie să ajungă la sprâncene (cu bretonul pe o parte!) și cele mai lungi la colțurile ochilor.

Citește și:

Un chip oval, ai zice e ușor de pus în evidență și de echilibrat. Cam așa este, dacă ai acest gen de chip știi ce breton ți se potrivește în funcție de forma feței, căci orice te flatează. Totuși un breton mai lung, ce ajunge între sprâncene și ochi și mai lung pe laterale îți va sta de minune.

Astfel îl poți purta oricum, drept sau pe o parte. Inspiră-te de la Dakota Johnson!

Dakota Stepping out in Ganni For 'Bad Times' Premiere - #ElleMagazine . #dakotajohnson #badtimes #badtimesattheelroyale #chrishemsworth #jeffbridges #jonhamm 💃

Citește și:

A post shared by Dakota Johnson (@officialdakotajohnson) on

Dacă ai fruntea îngustă, iată ce tunsori cu breton pentru tipologia feței tale îți recomand! Stiliștii spun că un breton lung și purtat cu cărare asimetrică pe o parte te ajută să echilibrezi proporțiile. Ajută și dacă bretonul e tuns în unghi, în straturi bufante.

Vezi cum purta Emma Stone bretonul! La polul opus, dacă ai fruntea înaltă, precum Kerry Washington, alege bretonul gros, plin, cu volum care să ascundă fruntea. Te ajută și un unghi așa încât bretonul să crească către lateral.


Sper că sugestiile mele te vor ajuta să alegi ce breton ți se potrivește în funcție de forma feței. Și, dacă ai dubii, uită-te bine în oglindă și gândește-te ce vrei să ascunzi și ce vrei să iasă în evidență.

Alege astfel lungimea părului și a bretonului, sau creează diagonale care să ducă tocmai la trăsăturile pe care tu vrei să le evidențiezi.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.