Setari Cookie-uri

Cum realizezi un coc răvășit: toți pașii pentru o coafură simplă și de efect

Ești îndrăgostită de trendurile de a coafa părul ciufulit, effortless? Și eu! Și tocmai de aceea am căutat informații despre cum realizezi un coc răvășit, perfect pentru orice ocazie, vârstă și ținută, să nu mai vorbim de sezon!

Astăzi sunt pusă pe fapte mari. Azi îți prezint pașii către un coc răvășit, o variantă de coafură pe care eu o consider sexy, lejeră, versatilă și ușor de realizat, de către oricine, fără ajutor specializat, acasă. Astăzi îți prezint cum realizezi un coc răvășit, în funcție de textura părului tău, fie el creț, drept, ondulat sau subțire, aspru sau gros!

Ce era cocul ciufulit la mare căutare în colecțiile designerilor până la nunta lui Meghan Markle cu Prințul Harry! Dar ce explozie a luat acest stil, după ce fosta actriță, actuala ducesă a pășit în catedrală cu machiaj simplu, natural și un coc răvășit, a fel de simplu și aparent fără efort! Aparent este, de altfel, cuvântul-cheie când vorbim despre cocul răvășit! Și asta pentru că a realiza o coafură de acest gen ”m-am trezit așa”, nu e atât de simplu pe cât pare.

Citește și:

Scopul este să obții un coc nu prea bombat sau umflat, dar nici prea turtit, nici prea strâns ca la balerine, dar nici ca și cum ai fost fugărită de un dragon cu chef de joacă! Care e secretul pentru a definitiva cum realizezi un coc răvășit? Sunt câteva trucuri care te vor ajuta să obții și tu cocul perfect, indiferent de tipul tău de păr. Descoperă, deci, mai jos un tutorial pentru un coc ciufulit!


Tutorial pentru un coc ciufulit, effortless și sexy!

Pașii către un coc răvășit încep cu un păr nu tocmai proaspăt spălat. Ei bine, da, orice ai face, trebuie să știi că nu ai cum realizezi un coc răvășit dacă pletele sunt spălate în aceeași zi! Ai nevoie ca părul să nu alunece, de aceea!

produse de styling utile pentru a realiza un coc ciufulit

Produse de styling pentru coc răvășit

Accesorii de prins un coc ciufulit

Așadar, hai să vedem ce ai de făcut, într-un simplu tutorial pentru un coc ciufulit:

Citește și:
  1. Stai cu capul în jos și prinde-ți părul într-o coadă de tipul pony tail, ceva mai lejeră, nu strânsă, în creștet sau către ceafă, în funcție de cât de sus sau de jos vrei să obții cocul. Nu folosi pieptene și nu te îngrijora cu privire la șuvițele rebele sau la umflăturile ce se formează, ori la aparentele încurcături de păr.
  2. Când coada este formată, iată cum realizezi un coc răvășit: rotește coada în jurul bazei sale, continuând să o formezi sub cocul care se așază deja. Și, la final, lasă coada afară.
  3. Fixează cocul astfel format cu câteva agrafe, eventual cu un elastic de păr.

Dacă vrei, pe lângă acest tutorial pentru un coc ciufulit și alte sfaturi, să știi că mai am câteva #hihi. Spuneam că e esențial ca acest coc ciufulit să stea și să arate sexy-effortless, ca șuvițele să fie murdare, sau oricum, nu proaspăt spălate. Dacă totuși te apucă dorul de un astfel de coc, folosește ceva spray cu șampon uscat și părul va căpăta o textură încărcată, care nu alunecă.

Citește și:

Partea cea mai frumoasă este că acest coc își schimbă forma și aspectul pe parcursul zilei, deci uh-la-la!, vei fi mereu alta și alta! Acestea fiind spuse, hai să vedem pașii pentru un coc răvășit, în funcție de părul tău și încă ceva, o surpriză tare șic!


Cum obții un coc răvășit în funcție de tipul tău de păr + cele mai tari accesorii de a înfrumuseța coafura

Dacă ai părul ușor ondulat, iată cum realizezi un coc răvășit! Piaptănă părul cu degetele și fixează coada sus. Aplică spray fixativ pe un pieptene cu dinții mici și trece-l ușor prin coadă, de la rădăcini, la vârfuri. Apoi rulează cocul, precum mai sus și fixează.

Dacă ai părul drept, iată pașii către un coc răvășit! Periază părul și prinde-l într-o coadă lejeră. Aplică spray de fixare a șuvițelor rebele pe pieptene și trece-l prin păr, de la frunte, către coadă. Scoate părul din coadă și formează iar coada.

Citește și:

Extra truc: ți se potrivește un coc mai către frunte sau în creștet, căci nu se vor forma multe încurcături la ceafă! Aplică un gel sau spumă pentru textură pe un pieptene și adună tot părul în coadă, deci! Creează cocul, având grijă ca primele anse să fie strânse de bază și apoi cât mai lejere. Fixează cu agrafe și finisează cu ceva spray fixativ. Extra-ciufulește, dacă crezi că e necesar.

accesorii pentru a realiza un coc Vezi sugestii de accesorii utile pentru un coc

Am un tutorial pentru un coc ciufulit și dacă ai păr des, gros, cu volum, sau foarte creț! Iată, deci cum realizezi un coc răvășit în acest caz:

Aplici un ulei sau spumă pentru volum și ceva pudră de texturizare la rădăcini. Separă zonele din față ale părului tău. împarte restul părului în două secțiuni și prinde-le apoi într-un nod. Continuă să înnozi cele două secțiuni până ai ajuns la capete. Fixează ultimul nod cu agrafe, dar lasă vârfurile lejere. Ia șuvițele din față și rulează-le, aducând-le către spate. Fixează-le sub coc cu agrafe. Aplică un strat ușor de fixativ, să rămână totul la loc.

Citește și:

Sper că ai găsit inspirație în lecțiile mele și că de acum vei ști și tu cum realizezi un coc răvășit, indiferent de tipul tău de păr sau de ziua în care te-ai spălat. Nu uita să adaugi agrafe, clame, funde, eșarfe, cordeluțe, diademe sau elastice șic, în funcție de preferințe, fie în coc, fie la baza lui, fie la tâmple. Pup!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.