Setari Cookie-uri

Cum alegi cărarea pentru părul tău: în funcție de textură și de lungime!

De ceva vreme, bretonul îmi crește și sunt nevoită să decid cum să așez părul. Cum să aleg cărarea: pe dreapta, pe stânga, fără cărare sau pe mijloc? Ei bine, pentru că știu sigur că toate am trecut prin aceste momente, azi vorbim despre cum alegi cărarea pentru părul tău, în ceea ce privește textura, dar și în funcție de lungimea părului și de forma feței.

Alegerea cărării potrivite pentru tine chiar face diferența. Ce te flatează? Cum alegi cărarea în funcție de tipul părului tău? Dacă ai părul creț ce cărare alegi? Dar dacă ai pletele drepte? Cum alegi cărarea în funcție de lungimea părului tău? Cum alegi cărarea în funcție de forma feței și de tipologia ta? Cum poate ea echilibra trăsăturile sau cum poate ascunde imperfecțiunile?

Cum alegi cărarea pentru părul tău și cum poate ea să fie amicul sau inamicul tău? Azi am adunat toate ponturile legate de cărarea pentru părul tău, orice tip de păr ai avea, dar și sfaturi legate de stilizarea coafurii tale, pentru a crea un balans vizual plăcut.

Cum alegi cărarea pentru părul tău în funcție de textura lui și lungimea lui: descoperă tendințele în coafură ale sezonului!

M-am gândit mai întâi de toate să vorbim puțin despre cum alegi cărarea pentru părul tău, raportat la trendurile actuale. Trebuie să știi ce au propus stiliștii preponderent, așa încât să știi din ce alegi, în acest sezon!

Citește și:

pieptene de calitate Alege un pieptene de calitate de aici

Înainte de a vorbi despre cum alegi cărarea în funcție de tipul părului tău, hai să vedem cele mai șic coafuri de sezon și ce cărări au avut ele!

  • S-a purtat mult cărarea pe mijloc! Și la păr drept și la cel răvășit, și la plete ondulate sau păr creț. Cărare pe mijloc cu părul prins am văzut la Bossși Valentino, Zadig & Voltaire, Tory Burch, Jonathan Simkhai, de exemplu.
  • Inspirație pentru cărări pe o parte, asimetrice, cu părul lung, lăsat pe umeri, ușor bufant și buclat, găsești la Balmain și Anna Sui.
  • Cărare asimetrică pe o parte, pe păr drept găsești la Balmain și Fendi.
  • S-a propus mult și bretonul cu cărarea pe mijloc, iar sugestii din care să te inspiri sunt acestea: Coach, Jason Wu, Each x Other.
  • Cum alegi cărarea pentru părul tău? Stiliștii au propus și coafurile cu breton dar cu cărare pe o parte. Astfel de bretoane asimetrice vezi la Anna Sui, Claudia Li sau Fendi.
  • Cum alegi cărarea în funcție de lungimea părului tău? Inspiră-te de la Alberta Ferretti, Ports 1961 și Lanvin pentru a vedea coafuri bob cu cărare centrală.
  • Cum alegi cărarea în funcție de tipul părului tău? Dacă ai păr ondulat sau creț, voluminos, cu structură sau textură pronunțată, inspiră-te de la Michael Kors, House of Holland sau Coach, unde au fost propuse și cărări pe o parte și pe centru dar și bretoane.
  • Cred că mai este important să îți spun, legat de textura părului, că s-a purtat mult și cărarea pe mijloc sau pe o parte, cu părul cu aspect umed, lipit de cap. Inspirație vezi la Wang, Off-White sau Richard Malone. Acestea fiind zise, că vorbim și despre cum alegi cărarea în funcție de forma feței și de structura părului tău, dincolo de trenduri!

Cum alegi cărarea în funcție de tipul părului tău – de la fir drept sau onduleuri!

Este esențial să știi cum alegi cărarea pentru părul tău! De exemplu, dacă ai părul drept, cu fir subțire, te ajută să alegi o cărare asimetrică, ușor în zigzag, cu volum aplicat la rădăcini (vezi tehnicile de tapare de aici!), pentru un look șic! Ai astfel de cărare în diagonală, ajută să creeze impresia de volum, atât de necesar dacă ai păr subțire și drept.

Citește și:

tunsori cu păr scurt în funcție de forma feței Vezi mai multe sugestii de tunsori cu păr scurt

Cum alegi cărarea în funcție de tipul părului tău? Dacă ai părul drept și cu volum, cu fir țepos, află că ți se potrivește cel mai bine cărarea centrală, așa încât să nu trezești cu prea mult păr pe o parte! Despre pletele cu bucle sau încrețite, cel mai bine este să le lași să cadă cum se așază ele mai bine și mai firesc, mai natural. Așadar părul dat pe spate sau ”effortless” este ideal pentru tine! Înainte de a vorbi despre cum alegi cărarea în funcție de forma feței, dă-mi voie să îți mai spun două ponturi:

  • Dacă ai breton și îl porți asimetric, acest stil flatează cam orice figură, mai ales dacă începi cărarea exact deasupra arcadei sprâncenelor!
  • Pentru că am vorbit despre cum alegi cărarea în funcție de lungimea părului, dacă alegi coafurile cu breton și îl porți drept, află că în acest sezon poți face cărare pe mijloc și bretonului, arată cool, a la anii 60!

Ce au propus stiliștii pentru cum alegi cărarea în funcție de forma feței tale

Să vorbim, așadar, despre cum alegi cărarea pentru părul tău și pentru tipologia și morfologia chipului tău. Te ajută să știi cum alegi cărarea în funcție de tipul părului tău dar și ce te flatează în funcție de forma feței tale.

Citește și:

Cu o cărare deștept aleasă, poți alungi chipul, poți accentua pomeții, poți ascunde imperfecțiunile. Așadar, te invit să citești sfaturile mele legate de cum alegi cărarea în funcție de forma feței:

fixative ușoare, lejere, pentru o fixare flexibilă

Descoperă fixative ușoare, lejere, cu o fixare flexibilă aici

  • Dacă ai fața rotundă, alege orice fel de cărare! Și asimetrică, și diagonală și pe centru, orice te flatează! P.S.: Totuși, aici contează puțin și cum alegi cărarea în funcție de lungimea părului tău. Adică, dacă ai chipul rotund și ai părul lung și ondulat, păstrează cărarea clasică, centrală! Dacă ai părul drept, poți alege orice! Ideea este să subțiezi fața, nu să adaugi volum! Extra tip: coafurile scurte, bufante, cu cărarea pe o parte sunt ideale pentru fețele rotunde!
  • Dacă ai fața pătrățoasă, alege cărarea asimetrică. Acest gen de cărarea ”înmoaie” puțin colțurile chipurilor angulare, pătrate, cu maxilare proeminente. Tip: păstrează cărarea nu elaborată, nu definită, ci mai ”răvășită” așa încât să nu creezi alte linii pronunțate.
  • Dacă ai chipul oval este preferatul stiliștilor, căci e suficient de versatil să i se potrivească orice tunsoare sau cărare. Și aici este mai simplu să știi cum alegi cărarea pentru părul tău! orice textură ar avea, orice lungime, chipul oval le ”suportă” pe toate!
  • Pentru chipurile cu fruntea înaltă, siliștii recomandă cărarea asimetrică, cu părul adunat mai mult pe față.
  • Pentru fețele în formă de romb, coafurile mai scurte sau midi, cu cărarea asimetrică sunt perfecte! Nimic prea lung sau prea dramatic, inspiră-te de la Victoria Beckham, de exemplu!
  • Pentru chipurile alungite, dreptunghiulare, alege bretonul purtat clasic sau cu cărare pe mijloc, răvășită!

Acestea fiind spuse, sunt sigură că acum, și tu, ca și mine, deții toate ”armele” celor mai șic coafuri! Acum știi cum alegi cărarea pentru părul tău, indiferent de lungime, textură, tunsoare și indiferent de forma feței tale!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.