Setari Cookie-uri

5 beneficii surprinzătoare ale parfumului

Parfumul este mai mult decât o simplă aromă plăcută pe care de care te bucuri atunci când ieși din casă.

Te ajută să te simți mai bine, să te faci remarcată atunci când ești într-un grup nou, vorbește foarte mult despre tine și stilul tău și este la fel de important pentru imaginea ta generală ca un obiect vestimentar. Parfumul este mai mult decât o simplă aromă plăcută pe care de care te bucuri atunci când ieși din casă. Mai ales atunci când alegi un parfum de calitate, acesta va veni la pachet cu mult mai multe beneficii decât a putea crede la prima vedere.

5 beneficii surprinzătoare ale parfumului

1. Îți oferă o stare de spirit mai bună

Nu este doar o presupunere, ci concluzia unui studiu care a analizat efectele parfumului asupra creierului, și asta pentru că parfumul funcționează în mare măsură ca o recompensă senzorială pentru creierul tău. Ceea ce este foarte important în privința parfumului este faptul că poate fi adaptat foarte ușor contextului. Poți alege o aromă specială pentru întâlnirile romantice, una pentru ieșirile sociale, dar și o aromă dedicată mediului de lucru, mai oficial. Fiecare aromă în parte, asociată un cu anume context, te va ajuta să te adaptezi mai ușor, ceea ce îți va influența în bine starea de spirit.

Citește și:

2. Îți oferă mai multă încredere în tine

La fel ca o rochie superbă, parfumul vorbește despre personalitatea ta și te face mai atractivă în fața celorlalte persoane, ceea ce se traduce printr-o plus de încredere în tine. Așa cum arată și acest studiu, un parfum de calitate are capacitatea de a manipula încrederea de sine a bărbaților și modul în care aceștia se simt atrași de persoana din fața lor.

3. Este un afrodiziac

Anumite tipuri de parfumuri sunt văzute ca un adevărat afrodiziac din punct de vedere al efectelor asupra persoanelor de sex opus. Un motiv pentru care acest lucru se întâmplă este prezenta feromonilor în compoziția unor parfumuri, care joacă un rol determinant uneori în alegerea partenerului.

4. Se asociază ușor cu amintirile plăcute

Citește și:

De foarte multe ori, amintirile din mintea ta sunt asociate cu unele mirosuri specifice. Casa bunicilor este deseori asociată cu mirosul proaspăt de cozonac scos din cuptor, îți vin în minte imagini din școală prin mirosurile specifice ale coperților de cărți, caiete și uniforme proaspăt apretate, iar casa părinților ți-e mereu în suflet datorită unui parfum similar cu cel purtat de ai tăi. Astfel, parfumul poate fi un factor important în redarea unei stări pozitive de spirit, ajutându-te să retrăiești momente importante din viața ta.

5. Are efecte terapeutice

Parfumurile florale sau citrice te pot ajuta să te calmezi și să te relaxezi mult mai ușor, arată un studiu despre aromaterapie. Și asta pentru că anumite arome specifice pot echilibra nivelul de stres din organism. De altfel, uleiurile esențiale din parfumuri sunt foarte utile atunci când te lupți cu nopțile nedormite sau cu somnul foarte agitat, arată mai multe analize pe acest subiect, parfumul fiind eficient în lupta cu insomniile.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Minerva Studio

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.