Setari Cookie-uri

3 probleme supărătoare cu care se confruntă femeile ce poartă machiaj. Ce soluții ai la dispoziție

Probleme comune cu care te poți confrunta când porți machiaj și cum le poți rezolva fără griji.

Dacă machiajul face parte din rutina ta, știi foarte bine câte probleme poți întâmpina. Acestea pot varia de la aplicarea acestuia, în care o singură greșeală poate distruge tot look-ul, până la păstrarea intactă a machiajului pe parcursul zilei. Iată trei probleme comune cu care te poți confrunta când porți machiaj și cum le poți rezolva fără griji:

1. Problemele pielii, evidențiate după aplicarea fondului de ten

Anumite probleme pot fi evidențiate după aplicarea fondului de ten. Spre exemplu, tenul are tendința de a fi mai uscat pe timp de iarnă. Astfel, după aplicarea fondului de ten, e posibil ca zonele afectate să iasă în evidență. Ca să eviți acest lucru, folosește o cremă hidratantă ușoară și las-o să intre bine în piele înainte de a te machia.

Citește și:

O altă problemă neplăcută poate fi aspectul de mască al fondului de ten. De obicei, aceasta apare atunci când folosim o cantitate prea mare de produs. Din fericire, există câteva soluții care vor rezolva această problemă. Uneori, ajungem să folosim prea mult produs pentru că nu suntem încă mulțumite de rezultat, imperfecțiunile fiind în continuare vizibile. În loc să aplici mai mult fond de ten, e preferabil să optezi pentru un fond de ten profesional cu un grad mai mare de acoperire, iar eventualele imperfecțiuni rămase să fie corectate local, cu un corector. Aspectul de mască poate să apară și dacă folosești un fond de ten prea închis în raport cu nuanța pielii tale, așa că alege unul cât mai apropiat de aceasta.

2. Gulere și perne murdărite de machiaj

Citește și:

De câte ori nu ți s-a întâmplat ca fondul de ten, pudra sau mascara să îți murdărească hainele? Dacă ai un pulover alb mulat pe gât pe care vrei să îl îmbraci după ce te-ai machiat, nu ai nicio șansă să nu îl murdărești. Una din soluțiile la această problemă a devenit virală, potrivit Insider. Având în vedere că aceasta constă în acoperirea feței, atunci când te îmbraci, aceasta nu este nici practică, nici sigură (și, în plus, riști să îți strici machiajul).

Ce poate fi cu adevărat util este o simplă pelerină care se folosește la tuns, ce poate fi găsită ușor în comerț. Primul pas este să te îmbraci; apoi îți pui pelerina protectivă și îți poți aplica machiajul în siguranță. De asemenea, poți înlocui pelerina cu un halat subțire, dar care nu te va proteja la fel de bine, indiferent de tipul ținutei tale.

Citește și:

Ca să eviți să murdărești pernele cu machiaj, optează pentru mascara waterproof. În ceea ce privește fondul de ten, asigură-te că elimini excesul după ce ai terminat de aplicat machiajul. Pentru aceasta, be.com îți recomandă să folosești un prosop umed cu care să îți tamponezi ușor fața.

3. Lumina care ascunde erori de machiaj

Probabil ți s-a întâmplat măcar odată să fii surprinsă de diferența între machiajul tău, așa cum arată când îl aplici acasă, și aspectul acestuia mai târziu, într-un alt context. De multe ori, problema este lumina insuficientă. Atunci când condițiile de iluminare se schimbă, un machiaj care părea natural poate deveni încărcat și exagerat.

De aceea, e bine să folosești o lumină suficient de puternică încât să observi și cele mai mici detalii. De asemenea, este importantă amplasarea ei. Evită să folosești lumină doar de la o singură sursă, eventual amplasată pe tavan. Aceasta ar trebui completată cu corpuri de iluminat puse pe o parte și alta a oglinzii, aproape de nivelul ochilor, potrivit You Beauty. Nu în ultimul rând, alege becuri cu o temperatură de culoare relativ echilibrată, care tinde mai degrabă către tonuri calde, decât către cele reci.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.