Setari Cookie-uri

(P) Leziunile vasculare

Leziunile vasculare sunt o problema frecvent intalnita, atat la femei, cat si la barbati. Acestea pot aparea atat la nivelul fetei, cat si la nivelul corpului si de cele mai multe ori cauza lor este mostenirea genetica. Mai exact, leziunile vasculare apar din cauza unei fragilitati capilare, care poate fi o trasatura ereditara sau poate aparea in urma unor modificari hormonale, a statului mult in picioare sau a expunerii excesive la soare.

Leziunile vasculare se impart in mai multe categorii:

  • hemangioame – o anomalie vasculara congenitala, care consta dintr-o aglomerare de vase capilare nou formate si care se prezinta ca o pata rosie-violacee de dimensiuni variate, localizata pe mâini, pe fata, pe buze etc.

  • telangiectazii – o dilatatie a vaselor mici sau terminale, care apare de obicei pe nas si pe pometii obrajilor.

  • „lacuri” vasculare – un sistem venos care nu functioneaza cum trebuie va conduce la acumularea sângelui in asa-numitele „lacuri” venoase; din aceasta cauza, se reduce fluxul de sânge si se reduce oxigenarea in capilarele dermice. Lacurile venoase reprezinta o dilatatie a unei vene mici, care este localizata in derm

  • varice – o dilatatie venoasa permanenta si neregulata, mai frecventa la membrele inferioare (picioare), produsa de pierderea elasticitatii peretilor venelor.

    Citește și:

Indiferent de cauza sau de forma acestora, aspectul lor este deranjant, in special pentru femei. Din fericire, tehnologia este de partea noastra si ele pot fi tratate cu succes si fara a fi necesara o interventie chirurgicala.

In premiera in Romania, la Clinica Academica puteti beneficia de tratarea leziunilor vasculare cu unul dintre cele mai performante lasere vasculare din lume Clarity by Lutronic.

Cum functioneaza laserul Clarity in tratarea leziunilor vasculare?

Laserul este aplicat pe vasul de sange deteriorat si absoarbe hemoglobina, determinand prin caldura intensa degajata inchiderea vasului de sange. Laserul utilizeaza o lungime de unda prestabilita care tinteste si distruge capilarele sau vasele de sange nedorite, fara sa afecteze tesutul inconjurator.

Hemoglobina din celulele rosii absoarbe energia luminoasa emisa de laser si astfel, sangele se coaguleaza, iar peretii vasului de sange sunt distrusi.

Citește și:

Intrucat laserul actioneaza in profunzime, procedura este non-invaziva si nu lasa in urma cicatrici.

Procedura poate dura intre 2 si 10 minute, in functie de cate vase sunt tratate, iar singura contraindicatie dupa procedura este expunerea la soare.

Leziunile vasculare superficiale pot fi tratate chiar si intr-o singura sedinta, iar in cazul celor mai profunde medicul va stabili numarul necesar de sedinte.

Care sunt avantajele tratamentului cu Clarity?

  • Este o procedura rapida si non-invaziva

  • Poate trata atat leziuni vasculare superficiale, cat si leziuni vasculare profunde

  • Reactii adverse minime (dupa procedura poate aparea un edem sau roseata, care dispar in cateva zile)

  • Nu necesita timp de recuperare

  • Disconfortul este minim

Tratamentul Clarity pentru leziuni vasculare poate fi efectuat in exclusivitate in Centrul Laser din cadrul Clinicii Academica.

Citește și:

Situat pe Strada Pitar Moș, nr. 20, Centrul Medical Academica iti pune la dispozitie o gama de servicii medicale premium: consultatii in ambulatoriu pentru toate specialitatile clinice, interventii dermatologice si de mica chirurgie, analize de laborator și investigatii de imagistica high-tech.

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.