Setari Cookie-uri

6 sfaturi pentru ca machiajul tau de vara sa reziste intreaga zi

Daca tii insa cont de cateva sfaturi simple de makeup, nu vei mai avea probleme de acum incolo cu machiajul care curge dupa cateva ore de stat afara.

In timpul verii, pare ca machiajul se topeste pur si simplu pe fata, indiferent cat de bine ti-ai pudra tenul inainte sa pleci de acasa. La caldura, tenul tau transpira si produce mai mult sebum ca de obicei, motiv pentru care risti sa te trezesti cu eyeliner-ul intins sau cu senzatia de piele lipicioasa inainte sa ai timp sa iti retusezi machiajul.

Daca tii insa cont de cateva sfaturi simple de makeup, nu vei mai avea probleme de acum incolo cu machiajul care curge dupa cateva ore de stat afara.

Incepe prin a-ti hidrata tenul

Modul in care iti ingrijesti pielea este la fel de important precum machiajul pe care il aplici. Daca sari peste pasi importanti, precum hidratarea tenului, pielea ta va incerca sa compenseze secretand si mai mult sebum. Pentru a preveni acest lucru, este indicat sa iti incepi rutina de machiaj prin aplicarea unui gel sau a unei creme hidratante, fara uleiuri, care sa absoarba excesul de grasime si sa ii dea tenului tau un aspect mat si uniform.

Citește și:

Aplica un primer cu protectie solara

In zilele insorite de vara este esential sa iti protejezi pielea cu ajutorul unei creme, a unui primer sau a unui fond de ten cu factor de protectie solara. Primerul nu ar trebui sa iti lipseasca din arsenalul de cosmetice, intrucat acesta ajuta la fixarea machiajului pentru mai mult timp. Alege un produs cu o textura usoara, care sa nu iti ingrase tenul, sa iti umple ridurile fine si sa minimizeze aspectul deschis al porilor. Astfel, iti va fi mult mai usor sa aplici fondul de ten in mod uniform, dar si sa iti ascunzi micile imperfectiuni.

Nu aplica fondul de ten cu degetele

Unul dintre principalele motive pentru care machiajul nu rezista atat de mult pe cat ti-ai dori este faptul ca nu folosesti niste produse profesionale pentru a-l aplica. De exemplu, fondul de ten poate fi mai usor de aplicat cu ajutorul degetelor, intrucat produsul se incalzeste si este mai usor de intins, insa nu vei obtine acel aspect finisat si mat pe care ti-l doresti decat daca utilizezi un beauty blender, un buretel sau o pensula speciala pentru aplicare. De altfel, aceasta regula este valabila si in cazul aplicarii fardului sau al blush-ului. Cu ajutorul unor pensule si aplicatoare speciale vei reusi sa obtii un aspect mult mai spectaculos al machiajului, culori mai intense si o rezistenta de invidiat al makeupului tau.

Citește și:

Foloseste un bronzer pentru luminozitate

Daca vrei sa adaugi putina luminozitate tenului tau, un fard de obraz cu efect bronzant este perfect pentru a-i da pielii tale un aspect sanatos si radios. Bronzerul se aplica, de regula, pe frunte, pometi, barbie si nas, acele zone pe care cad razele soarelui, astfel incat chipul tau sa arate stralucitor. Poti alege un bronzer pudrat, care sa absoarba excesul de sebum si sa iti mentina tenul uscat si mat cat mai mult timp.

Nu te machia puternic

Machiajul foarte elaborat nu rezista la temperaturi inalte, asa ca este indicat ca pe timpul verii sa optezi pentru un makeup cu aspect natural, care sa nu iti incarce foarte tare tenul. Fardurile in culori vibrante sau rujurile in nuante puternice sunt potrivite mai degraba pentru machiajul de seara. In schimb, daca nu vrei sa ai probleme cu fardul intins sau cu eyeliner-ul care curge, poti aplica pe pleoape inainte de a te machia un primer sau putina pudra translucida. Astfel, machiajul se va fixa mult mai bine si va rezista pe tot parcursul zilei.

Citește și:

Foloseste o mascara rezistenta la apa

Mascara waterproof este mult mai potrivita pentru vara, intrucat nu curge daca iti lacrimeaza ochii de la soare sau daca te stropesti cu putina apa pe ten. Totusi, va trebui sa ai grija sa te demachiezi bine in fiecare seara, folosind un demachiant special creat pentru a indeparta machiajul rezistent la apa.

Sursă foto: Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.