Setari Cookie-uri

Pungile sub ochi - de ce apar, cum se tratează și cum le poți evita?

Cercurile umflate cafenii sau violet din jurul ochilor sunt inestetice și îți pot strica întreaga zi, pentru că uneori nu se lasă înfrânte de farduri.

Nu e un secret faptul că pungile de sub ochi sau cearcănele sunt problema dimineților tuturor femeilor. Cercurile umflate cafenii sau violet din jurul ochilor sunt inestetice și îți pot strica întreaga zi, pentru că uneori nu se lasă înfrânte de farduri. Să vedem de ce apar și cum poți scăpa mai ușor de ele!

De ce apar pungile de sub ochi?

Principala cauză a cearcănelor este oboseala. Pentru că nu te odihnești suficient, vasele din jurul ochilor se dilată, iar pielea se umflă și se închide la culoare.

Înaintarea în vârstă poate determina apariția cearcănelor, deoarece pielea își pierde elasticitatea și se deplasează sub ochi. La nivelul ei se acumulează lichid sub formă de umflături.

Mai mult decât atât, pungile de sub ochi pot fi transmise genetic. De obicei, cearcănele moștenite sunt prezente în permanență (nu dispar de la sine).

Citește și:

Ele mai pot apărea și din cauza retenției de lichide. Alimentația bogată în sare, hormonii (de exemplu, în timpul sarcinii) sau schimbările meteorologice favorizează retenția apei în organism. Ulterior, aceasta se acumulează în diferite zone, așa cum este și cea a ochilor.

Printre cauze se numără și hiperpigmentarea pielii. Persoanele cu tenul închis au un nivel mai ridicat de pigmenți care pot colora pielea din jurul ochilor, mai ales după expunerea la soare.

Consumul de alcool, tutun sau substanțe interzise favorizează apariția pungilor de sub ochi.

Alergiile sau rinitele alergice pot cauza dilatarea vaselor de sânge. Pielea din jurul ochilor este subțire și sensibilă. De aceea, aceștia pot fi afectați.

De asemenea, alimentația dezechilibrată poate genera o astfel de problemă. Dacă ai anemie prin carență de fier, celule nu primesc destul oxigen. Așadar, venele de la nivelul ochilor pot fi mai accentuate.

Citește și:

Cum tratezi cearcănele?

  1. Răcește zona ochilor! Poți folosi gheață, dischete demachiante umezite cu apă rece, felii reci de castravete, comprese cu ceai sau măști speciale. Umflăturile se vor reduce semnificativ.
  2. Masează ușor zona ochilor cu pulpa degetului arătător și mijlociu, mergând până la pomeți, nas și tâmple. Astfel, va fi stimulată circulația sângelui și reducerea lichidului acumulat în această zonă. Te poți folosi de o cremă specială.
  3. Aplică machiaj în strat subțire, fără a exagera. Anticearcănele pot fi de mare ajutor, iar un corector puțin mai deschis decât nuanța tenului va lumina întreaga față.
  4. Folosește creme speciale și naturale bogate în vitamine!
  5. Chirurgia plastică este recomandată mai ales celor ce moștenesc genetic cearcănele. Medicul poate efectua o procedură cu laser sau de umplere dermică. De asemenea, poate remodela pielea printr-o intervenție chirurgicală.

Modalități de prevenire a pungilor de sub ochi

Citește și:
  • Odihna suficientă – nu te suprasolicita, iar zona ochilor nu se va mai umfla.
  • Hidratează-te! Consumul optim de apă are efecte benefice asupra întregului organism. Fluidele nu se vor mai concentra sub ochi, deci nu vor mai apărea umflături.
  • Hidratează regulat și pielea de sub ochi cu seruri și creme speciale. Atunci când aceasta nu este corect hidratată, pungile din această zonă devin mai accentuate.
  • Reducerea consumului de sare, cafea și alcool va diminua retenția de lichide.
  • Fumatul grăbește îmbătrânirea pielii. Renunțarea la fumat întârzie apariția ridurilor și a pungilor de sub ochi.
  • Protejează-ți ochii atunci când te expui la soare! În acest mod, nu vor apărea hiperpigmentări la nivelul lor.
  • Ține sub control rinitele alergice! Acestea provoacă mâncărimi la nivelul ochilor. Dacă zona este scărpinată, se va umfla.
  • Alimentația echilibrată va asigura nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului. Și pielea are nevoie de hrană. Fructele și legumele sunt bogate în vitamine care îmbunătățesc aspectul pielii. Vitamina A și provitamina betacaroten din morcov și alte vegetale portocalii sau roșii sunt esențiale pentru piele.
  • Suplimentele cosmetice cu acid hialuronic au acțiune anti-îmbătrânire și revitalizantă asupra pielii. Aspectul tenului poate fi întreținut prin asigurarea aportului optim de nutrienți organismului. După absorbție, aceștia sunt distribuiți în toate țesuturile, inclusiv în epiderm (piele).

Ai grijă de tenul tău, iar acesta nu va trăda nici oboseala de zi cu zi și nici vârsta reală.

Citește și:

    foto main:

    Vizionare placuta


    Kudika
    4 Iulie 2019
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.