Setari Cookie-uri

Ce sunt vergeturile și cum putem scăpa de ele?

Odată apărute vergeturile, vizita în cabinetul medicului estetician este imperios necesară. 

comunicat de presa

Vergeturile, acele cicatrici care apar pe suprafața pielii, sunt rezultatul deselor fluctuații de greutate sau pot fi rezultatul unui dezechilibru hormonal care, cumva, are aceleași efecte. Îndeosebi femeile sunt principalele victime ale acestor situații medical estetice, însă nici bărbații nu sunt feriți de aceste neplăceri.

„Tehnic vorbind, vergeturile sunt rezultatul unui proces de deșirare și rupere a fibrelor de colagen din derm, care este stratul de susținere și rezistența al pielii. Atunci când apar, în prima fază să spunem, sunt roșii violacei, din cauza faptului că fibrele încă inflamate încearcă să se auto-repare, apoi devin sidefii, stabile”, declară Valentin Burada, managerul Swiss EstetiX.

Sigur, moștenirea genetică în acest context, ca în multe alte capitole care țin de starea noastră de sănătate, este foarte importantă, însă nu trebuie să ne bazăm exclusiv pe asta. „Hidratarea este foarte importantă pentru că o piele hidratată este mai elastică și are o capacitate mult mai mare de recuperare. De asemenea, atenție la alimentație. Alimentele bogate în proteine, vitamina A și C fac minuni pentru pielea noastră!”, continuă specialistul.

Odată apărute vergeturile, vizita în cabinetul medicului estetician este imperios necesară.

Citește și:

Ce o să prescrie el ca și tratament care șterge definitiv vergeturile de pe suprafața pielii?

„Tratamentul cu microace şi un cocktail de substanţe active. Practic, acele microace „deschid” drumul pentru ca substanțele cu rol reparator să intervină și să trateze „rănile””, explică specialistul.

Tratamentul este lipsit de durere, durează doar 30 de minute, după care pacienta sau pacientul își poate relua activitatea zilnică. În plus, rezultatele sunt vizibile după numai 4 ședințe, iar distanța dintre două ședințe de tratamente trebuie să fie de minim 10 zile.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.