Setari Cookie-uri

Cum să ai grijă de pielea ta în sezonul rece - reguli de care să ții cont

Câteva dintre recomandările pe care le fac specialiștii pentru a avea o piele luminoasă și fermă, chiar dacă ești obligată să te expui unor factori de mediu mai puțin prietenoși.

Sezonul rece bate la ușă și, odată cu el, pot să apară și problemele pentru pielea ta. Frigul excesiv, vântul puternic, aerul uscat sau o hidratare necorespunzătoare îți pot afecta epiderma. În această perioadă a anului, este bine să iei măsuri suplimentare pentru protecție și să ții cont de câteva reguli pentru a fi în formă în fiecare zi.

Mai jos, ai câteva dintre recomandările pe care le fac specialiștii pentru a avea o piele luminoasă și fermă, chiar dacă ești obligată să te expui unor factori de mediu mai puțin prietenoși.

Alege produse care îți regenerează pielea

În general, dar mai ales în sezonul rece, când pielea devine foarte uscată și pot să apară chiar mici leziuni la nivelul buzelor sau al mâinilor, este bine să folosești produse care nu doar îți hidratează epiderma, ci au și forța de a regenera celulele acesteia.

Citește și:

Unele dintre cele mai eficiente creme și loțiuni, din acest punct de vedere, sunt, de exemplu, cele pe bază de aloe vera. Fie că este vorba de creme, săpunuri, loțiuni sau spume pentru curățarea pielii, acestea stimulează secreția de colagen, ceea ce conferă fermitate pielii.

Hidratează-te corespunzător

Frigul și aerul rece pot provoca mâncărimi, înroșirea pielii sau iritații cutanate. Indiferent de produsele cosmetice pe care le alegi, ele trebuie să fie potrivite tipului tău de piele. În plus, pentru a te bucura de un ten neted și de mâini fine, nu este suficient să acționezi doar la suprafața epidermei.

Oricâte tratamente ai aplica, s-ar putea să nu obții efectele la care te aștepți dacă nu ai o dietă echilibrată, nu te odihnești 7-8 ore pe noapte și nu te hidratezi corespunzător. Cum iarna nu este chiar la îndemână să consumi fructe și legume cu un conținut ridicat de apă (ex.: pepene, castravete), pentru ca sunt mai greu de găsit și nu sunt chiar accesibile, este foarte important să bei suficientă apă. Specialiștii spun că ar trebui să consumi, în medie, opt pahare de apă zilnic.

Citește și:

Nu ignora controalele medicale de rutină

Aspectul pielii nu este important doar pentru frumusețea ta, ci este și un barometru al stării tale generale de sănătate. Astfel, la nivelul epidermei, se pot observa semnele unor afecțiuni hepatice, alergii sau ale unor dezechilibre hormonale.

Buzele crăpate pot fi nu doar o consecință a frigului și a faptului că nu folosești strugurelul potrivit, ci și a unor probleme digestive cauzate de colonul iritabil, de pildă. Prin urmare, protejarea pielii vine dinspre interior spre exterior, iar controalele medicale de rutină joacă un rol esențial. Chiar dacă, uneori, cauza nu poate fi eliminată complet, respectând recomandările de specialitate, poți cel puțin să ameliorezi simptomele.

Menține un nivel optim al umidității aerului în interior

Un lucru esențial care influențează aspectul pielii tale este nivelul umidității aerului din spațiile închise, în care îți petreci mare parte din zi. Potrivit National Institutes of Health din Statele Unite, pentru a ne simți confortabil, umiditatea din interior ar trebui menținută între 40 și 70%. Dacă nivelul nu se încadrează între aceste valori, atunci poți rezolva problema cu ajutorul unui dezumidificator sau al unui umidificator.

Citește și:

De asemenea, este foarte important ca în încăperea în care stai să nu fie mai mult de 20-22 de grade, pentru că o diferență prea mare de temperatură față de exterior poate duce la apariția unor afecțiuni respiratorii. În plus, pe timp de iarnă, dacă ești îmbrăcată adecvat, nu transpiri, pentru că organismul nu are nevoie să se răcorească, însă, dacă nivelul umidității din aer este prea mare, atunci moleculele de apă se vor fixa pe haine și în loc să-ți țină cald, îți va fi și mai frig.

Sub acțiunea factorilor de mediu, este aproape inevitabil ca iarna să nu te confrunți cu problema pielii uscate. Dacă ții, însă, cont de anumite reguli simple, cum ar fi să folosești produse cosmetice adecvate, să ai o dietă echilibrată, să te hidratezi și să menții un nivel optim de umiditate în spațiile interioare, poți evita senzația neplăcută de asprime sau apariția unor leziuni la nivelul pielii.

Citește și:

Sursa foto: Victoria Chudinova/Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.