Setari Cookie-uri

Cum să îți îngrijești tenul în sezonul rece

Tenul tău are de suferit în sezonul rece din cauza factorilor externi precum aerul rece foarte uscat, umezeala excesivă și precipitațiile.

Toate acestea distrug bariera protectoare a pielii și pot provoca un adevărat dezastru pentru tenul tău - uscăciune, deshidratare, iritații, acnee. În plus, atunci când intri în casă, diferența de temperatură și căldura artificială a caloriferelor poate avea un efect similar. Astfel că pielea ta nu va mai ști cum să facă față atâtor provocări în fiecare iarnă. Din fericire, există câteva trucuri pe care le poți aplica iarna aceasta, pentru a-ți proteja tenul și a avea un chip radiant. Iată care sunt cele mai la îndemână sfaturi de la dermatologi.

Schimbă-ți rutina de curățare a feței

Dacă vara este indicat să folosești produse exfoliante sau cu abrazivitate mare, din cauza faptului că este cald și tenul se încarcă mai mult, iarna trebuie să îți schimbi rutina de curățare. Demachiază-te cu apă micelară sau chiar cu un ulei, precum cel de cocos, apoi folosește un gel de curățare cu acțiune blândă. Cel mai bine este să alegi un produs fără alcool și parfum, pentru că acestea usucă excesiv pielea. Nu folosi săpunul decât pentru mâini și zone precum axila, tălpile, zona inghinală. Poți renunța și la gelul de duș atunci când te speli pe tot corpul. Pielea ta are o barieră protectoare, pe care iarna o poți îndepărta mai ușor cu produse cosmetice, iar rezultatele vor fi piele foarte uscată, mâncărime sau iritații.

Citește și:

Hidratarea este foarte importantă

În timpul iernii, pielea devine foarte uscată, din cauză că se deshidratează. De aceea, este foarte important să acorzi o atenție deosebită hidratării. S-ar putea ca produsele pe care le folosești în mod normal să nu mai dea aceleași rezultate și iarna, pentru că în sezonul rece este nevoie de creme mai grase pentru a suplini pierderea apei din tesutul epitelial.

Poți folosi serumuri speciale sau măști coreene tip șervețel, care aduc un plus de hidratare. Acestea au avantajul că permit pielii să absoarbă substanțele active, datorită barierei pe care o creează șervețelul. În numai 15-20 de minute, poți avea un ten hidratat și mult mai luminos. Recomandările dermatologilor pentru perioada de iarnă este sa folosești măști cu substanțe active, cum este vitamina A sau acidul hialuronic. Poti găsi masca servetel cu acid hialuronic la catena.ro.

Citește și:

Produsele cu FPS nu sunt doar pentru vară

Protecția solară nu e valabilă doar vara. O regulă pe care trebuie să o ții minte neapărat. Iarna, zăpada reflectă razele soarelui și crește riscul expunerii pielii tale cu 80%. Iar în zilele gri și mohorâte este nevoie de asemenea de cremă cu protecție solară, pentru că razele UV trec prin nori și ajung la tenul tău. Așadar, nu pleca niciodată de acasă fără să te dai cu o cremă de protecție solară pe față. Fie că folosești un primer, BB cream sau fond de ten, trebuie să aibă cel puțin un FPS 30.

Fondul de ten mai consistent, soluția pentru iarnă

Chiar dacă nu ai probleme și imperfecțiuni ale pielii pe care îți dorești să le maschezi, iarna ai putea alege un fond de ten mai consistent, cu o putere de acoperire mai mare. Este vorba în primul rând despre protecția pe care ți-o oferă acest produs, care va acționa ca o barieră împotriva factorilor externi. Dacă ești obișnuită să porți un fond de ten lejer sau numai o cremă CC, vei observa că în sezonul rece vei simți un disconfort - pielea se va usca mai ușor, vei simți înțepături la nivelul obrajilor etc.

Citește și:

Specialiștii sunt de părere că hidratarea, curățarea blândă și protecția solară sunt trucurile care trebuie respectate cu sfințenie în sezonul rece, de orice femeie. În plus, trebuie să renunți la dușurile fierbinți care deshidratează excesiv pielea, să te asiguri că în mediul în care locuiești aerul este umidificat și să porți haine din materiale naturale, moi, care nu irită pielea.

Foto: Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.