Setari Cookie-uri

Cum să-ți protejezi și îngrijești mâinile pe timp de iarnă

De multe ori mănușile nu sunt suficiente, iar pielea mâinilor trebuie îngrijită în mod activ pentru a preveni uscarea extremă. Iată câteva modalități de a o proteja:

Expusă la temperaturi scăzute, pielea mâinilor suferă cel mai mult iarna. Deshidratarea severă a acesteia poate duce la crăpături care se transformă în răni, în special pentru femeile cu pielea uscată sau pentru cele expuse la muncă manuală solicitantă. De multe ori mănușile nu sunt suficiente, iar pielea mâinilor trebuie îngrijită în mod activ pentru a preveni uscarea extremă. Iată câteva modalități de a o proteja:

Îngrijirea de zi cu zi

Cremele hidratante nu trebuie să lipsească din arsenalul femeilor pe timp de iarnă, iar cele cu pielea uscată știu că hidratarea este un must la orice oră și în orice sezon. Pentru a preveni răspândirea germenilor, iarna te vei spăla pe mâini mai des și de multe ori vei folosi geluri antibacteriene pe bază de alcool. Este recomandat ca produsele care conțin alcool să fie evitate pe timp de iarnă, însă, dacă situațiile îți impun, asigură-te că ai mereu la îndemână o cremă hidratantă pe care să o folosești după aplicarea acestor produse. Dimineața, crema de mâini trebuie aplicată imediat după duș, dar și înainte să ieși din casa. Unghiile vor fi afectate și ele de temperaturile scăzute sau vânt și s-ar putea să observi că devin mai fragile. Acestea se pot rupe mai ușor și este indicat să folosești produse de protecție și întărire sau tratamente special formulate pentru astfel de situații. Poți aplica un strat de soluție specială sub orice fel de ojă, pentru a proteja unghiile de factorii externi. Cremele hidratante bogate în amninoacizi, glicerină, lipide, uleiuri și vitamine lasă o senzație neplăcută pe timp de vară, însă iarna vor fi cea mai bună soluție pentru combaterea uscăciunii pielii mâinilor.

Citește și:

Protecția

Folosirea mănușilor călduroase, dar și a celor pentru spălat vase este obligatorie dacă îți dorești ca mâinile tale să rămână hidratate și sănătoase. Produsele de curățare și apa folosită la spălarea vaselor atacă pielea mâinilor, care poate suferi consecințe vizibile chiar și atunci când folosești o cremă imediat după această activitate. De aceea, atunci când se adună vasele din chiuvetă sau dacă ai de curățat pete de pe covor, optează pentru mănușile de latex. Îți vei proteja astfel atât pielea, cât și unghiile. Pentru situațiile în care nu ai la îndemână o pereche de mănuși, după ce termini treaba masează-ți mâinile curate cu uleiuri de argan, de cocos sau de măsline.

Citește și:

Tratamente intensive

Mâinile expuse condițiilor nefavorabile și muncilor intense tind să dezvolte răni pe timpul iernii care pot fi nu doar inestetice, ci și dureroase. Pentru astfel de situații poți alege măști hidratante pentru mâini, care se prezintă sub forma unor mănuși care pot fi purtate peste noapte. Ingredientele active acționează în profunzime în timp ce dormi și dimineața se pot observa îmbunătățiri. Astfel de tratamente se potrivesc și celor care nu reușesc să își hidrateze mâinile suficient pe timp de zi. Dacă probleme persistă sau se agravează, medicul dermatolog îți poate indica un tratament potrivit. Aerul din casă influențează de multe ori starea în care se află pielea mâinilor tale. Dacă acesta este prea uscat, cel mai simplu este să încerci un umidificator. Pe timpul iernii, aerul din casă devine uscat, din cauza sistemului de încălzire pe care îl folosești și acest lucru poate să producă efecte nu doar la nivelul tractului respirator, ci și la al pielii.

Citește și:

Protejează-ți mâinile și unghiile cu produsele care se potrivesc cel mai bine tipului tău de piele și nu uita să porți mănuși ori de câte ori temperatura scade considerabil.

Sursa foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.