Setari Cookie-uri

Machiaj zilnic? 5 Trucuri pe care le folosesc pentru un ten luminos și tânăr

Indiferent că este vorba despre muncă, blog sau pur și simplu alte motive, multe dintre noi obișnuim să ne machiem des, poate chiar zilnic. Nu știu cum reacționează tenul vostru, dar eu mă confrunt cu „simptome de încărcare”, mai exact pori dilatati, aspect deshidratat, secreție abundență de sebum, puncte negre, ca să nu adaug și „cireașa din vârful prăjiturii”: coșurile profunde.

După lungi și variate testări de produse pentru îngrijire, curățare, hidratare, antiaginc etc. am reușit să îmi stabilesc un ritual care mă ajută cu adevărat.

5 Pași prin care reușesc să îmi mențin tenul curat, tânăr și luminos

Pașii de curățare și îngrijire a tenului îi respect zilnic

Este drept că atunci când sunt bolnavă, de exemplu răcită, îi mai sar, dar aceste momente sunt rare în an. De obicei nu sar peste îngrijirea de seara și dimineața a tenului, oricât de obosită aș fi după muncă sau oricât de puțin chef aș avea. Pentru mine, îngrijirea tenului a devenit un tabu.

Demachierea și curățarea tenului

Nu sar niciodată peste demachiere. Curățarea tenului o realizez atât dimineața, cât și seara, apoi urmează să aplic produsele de îngrijire.

Citește și:

Pentru curățarea tenului am două secrete:

  • folosesc zilnic acest aparat de curățare și masaj, care mă ajută să curat în profunzime tenul, porii și să reduc riscul de apariție a punctelor negre. Pentru mine, acest aparat a dat cele mai bune rezultate din câte am încercat, pentru uz zilnic. Este foarte simplu de utilizat: pun puțin gel de curățare facială, apoi încep curățarea, iar pe zonele mai grase sau cu puncte negre (zona „T”) măresc viteza.
  • O dată pe săptămâna îmi curat tenul cu acest aparat. Pentru mine funcționează excelent și m-a scutit de multe vizite la salon. Aplic pe tenul ud gelul de curățare și apoi folosesc aparatul, insistând în zona „T”. Clătesc, apoi aplic o masca detoxifiantă si de cuățare (vă vorbesc mai jos despre aceasta).

Întotdeauna SPF înainte să ies din casă

Deși nu m-am oprit la o singură cremă, totuși întotdeauna am grijă ca baza machiajului meu să aibă factor de protecție cel puțin SPF 30, vara folosesc SPF 50. În felul acesta mă asigur că scad factorii de îmbătrânire ai tenului, iar soarele se numără printre aceștia. În plus, în acest fel mă feresc de apariția a noi pete maronii la nivelul tenului („pete solare”).

Citește și:

Seara: crema hidratantă și antirid

Seara, când știu că nu mai ies din casă și tenul meu va fi astfel ferit de poluare și de alți factori nocivi din mediu, folosesc după demachiere, curățare și tonic o cremă intens hrănitoare și antirid, inclusiv o alegere pentru zona ochilor. Până dimineața, tenul meu arată deja bine.

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.