Setari Cookie-uri

Metode de epilare eficiente pe care le poți încerca acasă

Istoria ne arată că metode de îndepărtare a părului există de foarte mult timp. Când ne gândim la evoluție, ne imaginăm automat un om al peșterilor, acoperit cu păr pe tot corpul. Însă, îndepărtarea firelor de păr nedorite se practică încă din Epoca de Piatră, iar acest lucru este confirmat de picturile antice în care apar oameni care foloseau scoici pe post de pensete.

Lucrurile s-au schimbat foarte mult, iar tehnologiile au evoluat surprinzător. În prezent, atât femeile, cât și bărbații încearcă metode noi de îndepărtare a firelor de păr. Motivele sunt atât estetice, cât și sanitare.

Iată câteva metode eficiente de îndepărtare a firelor de păr inestetice.

Epilarea pe termen lung

În prezent, cele mai multe persoane care vor să scape de firele de păr inestetice aleg metodele de epilare pe termen lung. Tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani, astfel că și procedurile de epilare au cunoscut îmbunătățiri semnificative. Una dintre metodele de îndepărtare a firelor de păr este cea cu laser. O astfel de procedură a fost realizată cu succes, pentru prima dată, în 1980, când oamenii de știință au identificat lungimile de undă potrivite și durata impulsurilor pentru a obține rezultatele dorite. Epilarea cu laser durează între patru și șase sesiuni pentru a reduce semnificativ părul nedorit. Însă, este nevoie de ședințe ulterioare pentru a menține pielea fină.

Citește și:

Tot în categoria tehnicilor de îndepărtare a părului pe termen lung intră și epilarea IPL. Această metodă folosește mai multe lungimi de undă pentru a distruge rădăcinile de păr, iar numărul de ședințe necesare depinde de grosimea firului de păr. Avantajul acestei tehnici este că poate fi realizată cu succes acasă. De pildă, cu ajutorul unui epilator IPL, poți avea pielea fină în fiecare zi. Ai nevoie doar de 12 tratamente pentru a-ți menține pielea netedă până la șase luni. În urma testelor efectuate, s-a observat o reducere semnificativă a părului după doar patru tratamente, la distanţă de două săptămâni.

Sugaring

O metodă de epilare modernă, dar care își are rădăcinile încă din cele mai vechi timpuri, este „sugaring”. În Egiptul Antic, aceasta era considerată una dintre cele mai eficiente metode de epilare. Amestecând zahăr, lămâie și apă, egiptenii obțineau o pastă pe care o aplicau pe firele de păr. Tehnica „sugaring”, puțin dureroasă, este folosită în continuare de unii esteticieni și poate fi practicată și acasă.

Citește și:

Îndepărtarea părului folosind aparatul de ras

Epilarea cu ajutorul aparatului de ras este printre primele metode folosite pentru a scăpa de părul nedorit. Potrivit The Women’s Museum din California – un muzeu dedicat istoriei femeilor –, primele aparate de ras au fost folosite în Egipt și India, în jurul anului 3.000 î.e.n. Cu ajutorul acestor aparate de ras, părul de la suprafața pielii este distrus, însă rădăcinile nu sunt îndepărtate. Din acest motiv, firele pot reapărea mult mai repede decât în cazul altor metode de epilare. Folosirea aparatului de ras pentru a scăpa de firele de păr nedorite este o variantă preferată de persoanele care trebuie să se epileze rapid și nu sunt rezistente la durere.

Epilarea cu ceară

O altă metodă eficientă de a îndepărta părul nedorit este epilarea cu ceară. Cu ajutorul acestei proceduri – pe care o poți realiza atât acasă, cât și la saloanele cosmetice –, vei avea pielea fină aproximativ două săptămâni. Însă, epilarea cu ceară se numără printre metodele de epilare dureroase. Aceasta se poate realiza atât cu ceară caldă, cât și rece, iar pielea trebuie bine curățată înainte, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Citește și:

În prezent, epilarea este una dintre procedurile folosite de majoritatea oamenilor în ritualurile de înfrumusețare, iar avansul tehnologic a simplificat semnificativ timpul petrecut în vederea îndepărtării firelor de păr inestetice.

Sursă foto: Lil Maria/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.