Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre epilarea definitiva

Epilarea definitiva este un tratament popular in zilele noastre, pentru ca o piele frumoasa starneste mereu admiratia celor din jur.

Daca nu ai incercat inca acest tratament, dar ti-ai dori sa afli mai multe despre el, informatiile de mai jos cu siguranta te vor interesa.

Ce este epilarea definitiva?

Epilarea definitiva este un tratament estetic care elimina progresiv radacinile firelor de par, pe masura ce acestea cresc. In acest proces de inlaturare a pilozitatii se folosesc cel mai des 2 tehnologii inovatoare: lumina intens pulsata (IPL), respectiv Laser Dioda.

Epilarea definitiva te ajuta sa scapi pilozitatea nedorita, rapid si fara durere. Melanina (culoarea firului de par) conduce lumina emisa de aparate catre radacina, care este astfel distrusa, producand expulzarea foliculilor pilosi in 10-15 zile de la efectuarea fiecarei sedinte

Spre deosebire de epilarea clasica cu ceara sau cu aparatul depilator, acest tratament inovator are la baza un principiu medical, descoperit acum un secol si implementat pentru tratarea diferitelor afectiuni ale pielii. Iata de ce este sigur si recomandat atat de medici, cat si de cosmeticiene.

Citește și:

Iata cateva mai putin stiute si de care trebuie sa tii cont inainte de a incepe epilarea definitiva:

  1. Tratamentul implica renuntarea la metodele de smulgere a parului (cu ceara sau aparatul depilator).
  2. Procedura necesita rigurozitate si rabdare, pentru ca un tratament complet de epilare definitiva dureaza circa 1,5 ani, iar sedintele se programeaza la un interval de 4-8 saptamani, in functie de cat de repede cresc firele de par de la o sesiune la alta. Parul tratat astfel este expulzat din radacina dupa 10-15 zile de la tratament, deci nu te astepta ca firele de par sa fie eliminate imediat dupa sedinta. Insa, vestea buna este ca rezultatele se vad chiar de la prima sesiune, cand pana 30% din firele de par vor cadea.
  1. Nu se folosesc uleiuri de corp pe durata tratamentului, deoarece acestea accelereaza cresterea firelor de par. Se pot folosi, insa, creme hidratante, precum emulsia hidroprotectoare de la Nomasvello, care pregateste pielea pentru urmatoarea sedinta si ajuta la regenerarea epidermei.

Citește și:

4. Epilarea definitiva este eficienta si sigura chiar si pe pielea inchisa la culoare sau bronzata. Specialistii folosesc tehnologia SUN&Safe, prin care se aplica pe zonele tratate un gel conductor transparent si rece, care protejeaza pielea si care ajuta la conducerea impulsurilor luminoase catre radacina firelor de par.

5. Ai grija sa nu iei medicamente in ziua programarii, pentru ca acestea pot da fotosensibilitate. Se pot lua anumite pastile (vitamine, anticonceptionale) dupa fiecare sedinta, insa antibioticele sunt interzise. Daca urmezi un tratament cu antibiotic, trebuie sa astepti cateva zile pana la sedinta de epilare, pentru a avea timp organismul sa elimine substanta activa din pastile.

6. Dupa fiecare sedinta trebuie evitate dusurile fierbinti, sauna, solarul, mersul la sala si hainele mulate, pentru ca pielea sa nu se irite.

Citește și:

7. Tratamentul nu este dureros, se simte cel mult o piscatura similara unei ciupituri de elastic.

8. Atat clientii, cat si specialistii care efectueaza tratamentul trebuie sa poarte ochelari de protectie in timpul tuturor sedintelor de epilare definitiva.

9. In urma tratamentului de epilare definitiva se elimina pana la 90% din parul tratat si necesita sesiuni de intretinere a rezultatului. Foliculii de par distrusi in timpul tratamentului de epilare definitiva nu mai apar de-a lungul vietii. Totusi, se recomanda efectuarea de sedinte de intretinere la 6-12 luni, deoarece corpul este un organism viu care poate da nastere unor noi foliculi de par.

10. Dupa fiecare sedinta pielea trebuie sa fie hidratata cu produse profesionale specifice, care sa aiba preferabil si factor de protectie solara.

11. Poti testa gratuit epilarea definitiva in centrele No+Vello, brandul lider mondial in epilare definitiva cu laser si IPL. Testarea gratuita se face pe o zona mica, pentru a vedea in ce consta tratamentul si cum reactionezi la aceasta procedura.

Citește și:

Daca vrei sa ai o piele mereu catifelata, epilarea definitiva cu IPL si laser dioda este solutia. Informeaza-te corect inainte de a incepe tratamentul si respecta recomandarile specialistilor, pentru a obtine rezultatele dorite, in cel mai scurt timp.

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.