Setari Cookie-uri

Pielea deshidratată sau uscată: cum o recunoști și ce măsuri trebuie să iei

Pielea ta poate suferi de deshidratare dacă stilul tău de viață nu este unul echilibrat. Ce poți face pentru a rezolva aceste probleme.

Chiar dacă iarna e sau nu anotimpul tău preferat, poți observa schimbări dramatice la nivelul pielii. Odată cu apropierea sezonului cald, merită să fii mai atentă la semnele care pot scoate în evidență deshidratarea pielii. Nu o confunda cu pielea uscată, deoarece există diferențe între cele două. Pielea uscată nu produce o cantitate suficientă de uleiuri naturale, în vreme ce pielea deshidratată are nevoie de mai multă apă. Atât schimbarea stilului de viață, cât și optarea pentru produsele potrivite te vor ajuta să combați oricare dintre aceste probleme:

Analizează schimbările de la nivelul pielii

Pielea deshidratată se comportă diferit față de cea uscată. Un test simplu pe care îl poți face pentru a verifica este să ciupești o zonă a corpului și să observi dacă aceasta își revine imediat la forma inițială sau are nevoie de câteva momente. Dacă pielea nu se întinde imediat, este foarte posibil să ai pielea deshidratată și să fii nevoită să iei măsuri specifice. Pielea uscată se manifestă prin:

Citește și:
  • mâncărimi;
  • iritații;
  • senzația de piele care te strânge;
  • crăpături.

Pielea uscată se manifestă și la nivelul buzelor, de exemplu. Poate nu te așteptai, dar buzele nu crapă doar din cauza vântului și a frigului, ci dintr-o nevoie de hidratare la nivel general. Folosește creme pentru piele uscată și balsam de buze în fiecare zi, dacă vrei să ai un look sănătos și radiant odată cu începutul sezonului cald.

Pielea deshidratată se poate identifica prin:

  • cearcăne mai profunde sau pungi sub ochi chiar și atunci când nu ești obosită;
  • un aspect general nesănătos;
  • riduri sau linii mai adânci.

Este important să înțelegi că pielea deshidratată reprezintă o afecțiune, în timp ce pielea uscată este un tip de piele.

Ce poți face pentru a rezolva aceste probleme

Pielea ta poate suferi de deshidratare dacă stilul tău de viață nu este unul echilibrat. De exemplu, ar trebui să consumi în jur de doi litri de apă în fiecare zi, indiferent de anotimp și de temperaturi. Asta înseamnă că pe timp de iarnă poți să-ți setezi chiar câteva remindere pentru a nu uita să bei necesarul de lichide în fiecare zi. De asemenea, pentru ca pielea ta să absoarbă mai ușor nutrienții din creme și uleiuri, trebuie să folosești, măcar o dată pe săptămână, un exfoliant. Nu te concentra doar pe ten, ci aplică-l pe întregul corp, la duș. După baie sau duș, folosește o cremă hidratantă în primele cinci minute, cât timp pielea este încă umedă. Pentru pielea deshidratată, acidul hialuronic este un aliat de bază, alături de cremele cu peptide, care încurajează producția naturală de acid hialuronic.

Citește și:

Pentru pielea uscată, este recomandat să folosești creme mai grase pe timp de noapte. Optează pentru produse bogate în unt sau ulei de shea, ulei de cocos, migdale sau cânepă, uleiuri minerale și ceramide. Procesul de hidratare este esențial pentru pielea uscată și este recomandat să-l repeți ori de câte ori observi că se usucă pielea. Folosește geluri de duș pentru piele uscată sau sensibilă, cu cât mai multe ingrediente de origine naturală și fără parfum. Poți opta și pentru un umidificator dacă observi că aerul din locuința ta este prea uscat. Testează cât mai multe produse, până când le găsești pe cele potrivite pentru tine. S-ar putea ca odată cu venirea verii să observi o îmbunătățire a aspectului pielii, moment în care poți face trecerea la produse mai light, mai delicate și să pui accent pe protecția solară.

Citește și:

Urmează o dietă sănătoasă, bogată în alimente care conțin o cantitate mare de apă, precum fructele și legumele. În special în sezonul cald, bucură-te de alimentele de sezon și hrănește-ți organismul. De asemenea, urmează o rutină de beauty potrivită nevoilor tale, iar dacă nu observi schimbări, cere și sfatul unui medic dermatolog.

Sursă foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.