Setari Cookie-uri

Cinci probleme estivale de beauty şi cele mai bune rezolvări

Erupţiile acneice, rimelul care curge sau părul degradat sunt doar câteva dintre neplăcerile de beauty din timpul verii. Află care sunt soluţiile la cele mai comune astfel de probleme!

Vara este anotimpul concediilor şi al distracţiei cu familia şi prietenii şi multe dintre noi îl aşteptăm cu nerăbdare. Din păcate, este şi anotimpul în care multe femei se confruntă cu anumite neplăceri, legate de temperaturile ridicate şi de umiditatea crescută. Dacă şi pentru tine vara aduce situaţii dezagreabile în departamentul beauty, iată ce poţi face.

Urme de transpiraţie jenante

Potrivit oamenilor de ştiinţă, o persoană are în medie peste două milioane de glande sudoripare. Potrivit sutienului pe care l-ai purtat într-o zi de vară, jumătate dintre ele se află în zona pieptului. Una dintre problemele care jenează majoritatea femeilor în timpul verii sunt semnele lăsate de transpiraţie în zona pieptului. Din cauza căldurii şi a sutienelor, care deseori sunt făcute din materiale sintetice care nu lasă pielea să respire, astfel de urme umede tind să apară în zona bustului. Soluţia este foarte simplă: atunci când te dai cu deodorant dimineaţa, după duş, aplică-l şi în zona de sub sâni, acolo unde stă, de obicei, banda inferioară a sutienului. Foloseşte produse cu o protecţie eficace, aşa cum sunt cele de la Borotalco, şi nu vei mai avea această problemă.

Citește și:

Păr degradat

După o vacanţă la mare sau după mai multe ieşiri la piscină, e posibil ca părul tău să devină lipsit de strălucire şi casant la vârfuri. Apa sărată sau cea tratată, cum e cea din piscină, dar şi soarele, vântul şi umiditatea îţi pot afecta podoaba capilară. O modalitate de a preveni această problemă, mai ales atunci când mergi la mare, este să foloseşti un balsam de tip leave-in care să îţi protejeze părul. Dacă eşti în căutare de soluţii, încearcă produsele after-sun pentru păr, care sunt puternic hidratante, sau încearcă să-ţi faci cel puţin o dată pe săptămână o mască pe bază de ulei de cocos sau ulei de măsline.

Erupţii acneice

În timpul verii, multe femei se confruntă cu erupţii acneice pe faţă, pe piept sau pe spate, în principal din cauza umidităţii, transpiraţiei, prafului sau a schimbărilor de dietă. Dacă nu eşti o persoană predispusă la acnee, atunci un gel de curăţare sau un săpun-tratament pe bază de acid salicilic este exact ce îţi trebuie. Dacă ai pielea grasă şi ai avut în trecut probleme cu acneea, atunci vorbește cu medicul tău dermatolog, pentru a şti ce tratament este optim pentru tine în timpul verii, deoarece unele soluţii cutanate, cum sunt cele pe bază de retinol, de exemplu, sunt sensibile la lumina naturală.

Citește și:

Machiaj care curge

Dacă vrei să te bucuri de un machiaj impecabil şi în cele mai călduroase zile de vară, alege-ţi produse care sunt waterproof şi care nu vor fi afectate dacă transpiri sau dacă umezeala din atmosferă este ridicată. Majoritatea specialiștilor în make-up recomandă pentru vară un machiaj cât mai lejer: fond de ten cu o formulă pe bază de minerale, pudră translucidă, puţin blush, un rimel rezistent la apă şi un ruj. Dacă vrei totuşi să afişezi un machiaj mai complex, asigură-te că produsele pe care le alegi sunt din gama celor rezistente cel puţin opt ore.

Fire crescute sub piele

Multe femei se confruntă cu această problemă tot anul, dar vara, când vrei să porţi o fustă sau o rochie şi trebuie să-ţi afişezi picioarele, este cu atât mai neplăcut. Dermatologii recomandă folosirea unui gomaj, chiar de trei sau patru ori pe săptămână, dar numai în zonele în care apar fire crescute sub piele. Hidratarea este şi ea foarte importantă, deci foloseşte o cremă adecvată sau un ulei cu proprietăţi calmante.

Citește și:

Vara este un anotimp minunat şi tu meriţi să te bucuri din plin de el. Ţine cont de sfaturile de mai sus şi uită de orice problemă!

Sursă foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.