Setari Cookie-uri

Cum să ai un zâmbet frumos și să îți menții o stare de sănătate bună

O dantură sănătoasă te poate ajuta să ai mai multă încredere în zâmbetul tău și astfel să faci o bună primă impresie

Îngrijirea orală este una dintre practicile care se învață încă de la cele mai fragede vârste. Perierea dinților nu doar că te ajută să ai un zâmbet strălucitor, dar te ferește și de unele probleme de sănătate.

Sănătatea orală este un indicator cheie al bunăstării generale și al calității vieții. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, o îngrijire bucală precară poate provoca o serie de probleme și afecțiuni, printre care carii, boala parodontală, pierderea dinților, cancerul oral. Un studiu realizat în 2017 a subliniat că bolile orale afectează 3,5 miliarde de persoane la nivel global.

Menținerea sănătății dinților și gingiilor este un angajament pe termen lung. O rutină adecvată și o atenție sporită la obiceiurile de consum se numără printre metodele prin care poți avea grijă de sănătatea orală.

Citește și:

O rutină de îngrijire eficientă

Încă de mic înveți că este important să te speli pe dinți pentru a avea un zâmbet frumos și pentru a-ți păstra dantura în stare bună cât mai mult timp. Drept urmare, perierea dinților este primul pas în obținerea unui zâmbet strălucitor.

Specialiștii recomandă să te speli pe dinți de cel puțin două ori pe zi, cu precădere dimineața și seara. De asemenea, este recomandat să folosești o ață dentară și o apă de gură indicate de medicul stomatolog, pentru a îndepărta resturile alimentare și microbii, precum și pentru a preveni respirația urât mirositoare.

Totodată, avantajele unui dus bucal sunt numeroase, de aceea ar trebui inclus în rutina de îngrijire orală. Această metodă de curățare bucală este eficientă în îndepărtarea plăcii bacteriene și este ideală pentru implanturi, fiind de două ori mai utilă în îmbunătățirea sănătății gingiilor din zona implanturilor.

Citește și:

Nu în ultimul rând, pentru o îngrijire orală corectă, sunt indicate vizitele periodice la medicul stomatolog. El poate elimina, în mod profesionist, petele de pe suprafața dinților și poate identifica semnele timpurii ale problemelor orale. Prevenția este întotdeauna cea mai eficientă cale de a-ți menține sănătatea.

O atenție sporită la obiceiurile de consum

Ceea ce mănânci și ceea ce bei influențează sănătatea orală, iar excesele sunt „dușmanii“ cei mai aprigi ai dinților și gingiilor. Există câteva alimente care nu cauzează probleme orale, în vreme ce altele sunt vinovate de îngălbenirea și pătarea danturii, precum și de apariția cariilor.

Printre alimentele „prietenoase“ cu dinții se numără iaurtul, brânza, legumele și fructele. La polul opus, băuturile și alimentele bogate în zahăr sunt principalii responsabili de apariția cariilor.

Citește și:

Cât despre petele care apar pe suprafața dinților, și aici există câteva alimente care te pot împiedica să te bucuri din plin de zâmbetul tău. Printre acestea se numără vinul, cafeaua și ceaiul. Totodată, fumatul are și el un efect negativ asupra sănătății orale și a aspectului dinților.

Pentru a te bucura de un zâmbet frumos și pentru a-ți menține sănătatea orală cât mai mult timp, este indicat să asculți de sfaturile medicului tău dentist și să îți formezi o rutină de îngrijire cât mai corectă.

Sursă foto: pikselstock/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.