Setari Cookie-uri

4 motive pentru care este important să vă curățați pensulele de machiaj

Orice iubitor de frumusețe știe că curățarea pensulelor de machiaj este o necesitate, din când în când. Cu toate acestea, curățarea unei colecții abundente de pensule de machiaj este, de asemenea, o bătaie de cap incomodă, pe care multe persoane o amână luni întregi. În timp ce amânarea spălării pensulelor poate părea inofensivă, curățarea acelor pensule de machiaj este, de fapt, mult mai vitală pentru sănătatea și frumusețea ta decât ați putea crede.

Citiți mai departe pentru a descoperi principalele motive pentru care curățarea pensulelor de machiaj este atât de importantă.

1. Curățați-vă pensulele, înainte de a fi prea târziu

Acesta este unul dintre cele mai importante motive pentru a vă spăla pensulele de machiaj. De fiecare dată când vă folosiți pensulele de machiaj pentru a aplica produsul pe piele, acoperiți perii cu produs, precum și cu sebum, murdărie și alte reziduuri de machiaj de pe piele.

După ce terminați de folosit o pensulă de machiaj și o lăsați să se usuce, sebumul și murdăria de pe pielea dvs., precum și produsul pe care l-ați aplicat cu pensula încep să se depună în peri și creează o acumulare gumoasă. Dacă nu curățați rapid această acumulare prin spălarea regulată a pensulelor de machiaj, pensulele dvs. pot deveni inutilizabile și necesită mult mai mult efort pentru a fi curățate, cu cât le lăsați mai mult timp să stea murdare.

Citește și:

În cele din urmă, faptul că nu vă curățați acele pensule de machiaj și lăsați reziduurile să se acumuleze pe ele vă poate distruge ireversibil pensulele de machiaj. Dacă aveți în colecția dvs. pensule high-end, pierderea unei pensule de machiaj poate provoca un deficit semnificativ în bugetul dvs.

2. Evitați erupțiile cutanate

Este posibil să fi observat că pielea dvs. are parte de iritații, uneori la întâmplare, lăsând imperfecțiuni evidente în jurul feței dvs. Cu toate acestea, știați că multe dintre aceste erupții aleatorii sunt probabil cauzate de aplicarea machiajului pe față folosind pensule de machiaj murdare?

Pensulele de machiaj care au acumulat reziduuri de pudră sau de produs lichid sau sebum și murdărie pe care le-au adunat de pe pielea dvs. pot răspândi germeni și bacterii în jurul feței, atunci când sunt folosite din nou fără a fi spălate. Aceste bacterii vă pot înfundă porii, vă pot irita pielea și pot crea o nouă recoltă de acnee pe față, care ar fi putut fi prevenită în totalitate dacă v-ați fi spălat pensulele de la început.

Citește și:

3. Spuneți nu pielii terne și aspre

Atunci când pensulele de machiaj sunt acoperite cu reziduuri naturale de la produsele de machiaj sub formă de pudră, cremă și lichid, perii lor devin uscați și aspri, atunci când produsul se usucă. Apoi, când încercați să folosiți din nou pensulele, aveți senzația că vă frecați pielea cu partea aspră a unui burete.

Acest lucru nu numai că este inconfortabil, dar este dăunător pentru textura și aspectul pielii dvs. Frecarea feței cu o pensulă de machiaj murdară transformată în burete vă poate irita pielea și îi poate aspri permanent textura. De asemenea, vă poate distruge stratul protector natural al pielii și poate face ca aceasta să își piardă din luminozitatea naturală și să pară ternă. În plus, frecarea feței cu o pensulă de machiaj aspră poate fi dureroasă și poate crește sensibilitatea pielii dvs.

Citește și:

4. Bolile care stau la pândă

Dacă ați ști că ați putea contracta boli dacă ați folosi o pensulă de machiaj murdară, probabil că nu ați mai fi atât de dornică să săriți peste spălările săptămânale. Herpesul și conjunctivita sunt doar două dintre infecțiile bacteriene urâte care pot sta la pândă, cuibărite invizibil în periile pensulelor de machiaj nespălate.

Herpesul și conjunctivita se pot dezvolta în mediile întunecate și umede ale tuburilor de rimel și de produse pentru buze. S-ar putea să nu vă gândiți la curățarea bobinei atașate la tubul de rimel sau a baghetei din rujul lichid, dar aceste perii trebuie spălate la fel ca orice altă perie din colecția dumneavoastră. Bacteriile periculoase se pot înmulți pe ele după utilizare și pot duce la apariția unor infecții și boli bacteriene care sunt deosebit de neplăcute de contractat în regiunile delicate ale pielii din apropierea ochilor și a buzelor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.