Setari Cookie-uri

Un par sanatos are nevoie de un scalp curat

Ingrijirea scalpului trebuie sa nu fi un aspect pe care sa il neglijam.

Asemenea unui copac, firul de par are nevoie de teren fertil si ingrijit ca sa creasca frumos si sanatos. Acesta este principalul motiv pentru care ingrijirea scalpului trebuie sa nu fi un aspect pe care sa il neglijam. Un scalp curat si hidratat asigura cresterea unui par viguros, sanatos si frumos!

Antoaneta Stoican, membru in Echipa Creativa de Top Hairstilisti Wella Professionals, iti explica care sunt gafele pe care sa le eviti cand vine vorba de scalp si de par.

“Sunt multe femei care nu stiu exact ce produse de ingrijire trebuie sa foloseasca. Tocmai de accea, primul pas este sa apelezi la un specialist care iti va recomanda samponul si masca potrivite pentru nevoile parului tau. Daca aveti probleme cu scalpul gen matreata, cojite, sebum, primul pas pe care care trebuie sa il faceti este sa folositi un sampon special pentru a elimina aceste probleme,” recomanda specialistul Wella Professionals.

Citește și:

Alte greseli pe care trebuie sa le eviti ca sa te bucuri de un par mai bogat?

“Periatul si descurcatul se fac intotdeauna pe parul svantat sau uscat. Cand este ud, firul este foarte fragil si se rupe imediat. Un alt aspect important este uscarea –foehnul nu trebui sa intre in contact direct cu parul, asa ca pastreaza o distanta constanta de 5-10 cm si opteaza pentru temperaturi medii,” atrage atentia hairstylistul.

Un obicei aparent inofensiv ca prinsul parului vine la pachet cu o serie de probleme.

“Este bine sa dormim cu parul desprins, pentru ca scalpul sa nu fie in tensiune. Daca il prindem, accesoriile nu trebuie sa fie foarte subtiri sau din cauciuc ca sa nu rupa parul”,

Acorda atentie parului tau ca sa eviti deteriorarea si tunde-l regulat. Mai ales varfurile: o data la la 8-10 saptamani.

Ingrijire profesionala

Citește și:

Vopsirea parului trebuie facuta intr-un salon, de catre un profesionist. De ce? Ei bine, hairstylistul analizeaza cerintele clientei si face tot posibilul ca parul sa ramana intr-o stare perfecta de sanatate.

“Daca il decoloram, trebuie sa avem grija ca pe scalp sa punem produse protective, speciale pentru aceasta zona. Nu trebuie sa ne scarpinam atunci cand avem cojite, fiindca agravam problema”, spune specialistul Wella Professionals.

Cand vine vorba de coafare, moderatia este esentiala!

“Nu trebuie folosita placa sau ondulatorul mai mult de o data pe saptamana. Si atunci, trebuie sa folosesti un produs cu protectie termica,” ne sfatuieste Antoaneta Stoican.

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.