Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie să știi despre serviciile de estetică dentară

Serviciile de estetică dentară sunt pentru toată lumea

Zâmbetul este o modalitate importantă de comunicare. Dacă zâmbetul nu te face să te simți confortabil și de fiecare dată ți-l ascunzi de obiectivul camerei și de cei din jur, află că nu trebuie să-ți mai faci griji din acest punct de vedere. Astăzi există o gamă largă de servicii de estetică dentară concepute să aibă grijă de sănătatea dinților tăi.

Aceste servicii de estetică dentară presupun corectarea dinților strâmbi, rupți, ciobiți, pătați, dar și oferirea unor soluții eficiente pentru dinții lipsă.

6 cele mai întâlnite servicii de estetică dentară in clinicile stomatologice

  1. Fațetele - reprezintă un înveliș de porțelan care se aplică pe partea din față a dinților. Corectează golurile, petele, rotațiile dentare, dintii inestetici etc. Ajută la restabilirea zâmbetului și funcției normale a dinților.

    Citește și:
  2. Coroanele dentare - reprezintă o lucrare protetică ce acoperă în totalitate un dinte a cărui coroană este afectată într-o proporție de peste 50%. Prin intermediul coroanelor dentare se restabilește forma, culoarea și funcția dintelui.

  3. Implanturile dentare - sunt stâlpi metalici plasați în osul maxilarului ce acționează ca o rădăcină naturală. Ajută la restabilirea dinților lipsă sau grav deteriorați.

  4. Aparatul Invisalign - un mod minim invaziv de a repara dinții strâmbi, închizând golurile, oferind dinților aglomerați mai mult spațiu.

  5. Protezele dentare - soluția eficientă pentru dinții lipsă. Restabilește funcția de masticație și ajută la minimizarea problemelor gingivale.

  6. Albirea dentara - o modalitate minim invazivă și eficientă de a-ți reda aspectul natural și strălucitor al dinților.

    Citește și:

Beneficiile serviciilor de estetică dentară

  • Mențin sănătatea sistemului digestiv;

  • Previn durerile de cap;

  • Redau aspectul natural al dinților;

  • Contribuie la îmbunătățirea vorbirii.

Serviciile de estetică dentară sunt pentru toată lumea

Multe persoane cred că stomatologia estetică presupune doar îmbunătățirea aspectului zâmbetului. Însă aceasta se bazează, de fapt, pe remedierea unor probleme dentare severe care-ți pot afecta nu doar sănătate dentară, ci sănătatea întregului corp.

Imaginează-ți următorul scenariu: Să presupunem că-ți dorești să-ți corectezi dinții strâmbi. Deși rezultatul final va arăta bine din punct de vedere estetic, știai că un zâmbet perfect aliniat are, de fapt, mai multe beneficii?

Dinții strâmbi te expun următoarelor riscuri:

Citește și:
  • Infecție gingivală;

  • Respirație urât mirositoare;

  • Carii;

  • Dureri maxilare;

  • Dificultăți de mestecat.

Același lucru se poate spune despre nenumărate alte servicii de estetică dentară. Fațetele redau forma zâmbetului și sporesc luminozitatea, dar oferă și un sprijin suplimentar pentru a preveni deteriorarea ulterioară. Implanturile dentare restaurează dinții lipsă, grav deteriorați și, de asemenea, previn pierderea osoasă și bolile gingivale.

Practic, serviciile de estetică dentară sunt pentru toată lumea. De la copii, adolescenți la tineri și persoane vârstnice. Tot ce trebuie să faci pentru a te asigura că ai un zâmbet sănătos este să-ți efectuezi controalele periodice. Astfel îți depistezi din timp eventualele probleme dentare și ai grijă să nu se agraveze.

Citește și:

Cum îți alegi clinica stomatologică potrivită nevoilor tale

Clinicile stomatologice oferă servicii de estetică dentară. Dar atunci când îți alegi un cabinet, raportează-te la expertiza și experiența echipei care urmează să se ocupe de sănătatea dinților tăi. Este esențial ca echipa să-ți ofere toate informațiile necesare. Îți poți întocmi chiar tu o listă cu posibile întrebări și clarificări, cum ar fi:

  • De câte programări vei avea nevoie pentru fiecare tratament?

  • Care sunt costurile? Plata se achită integral sau în rate?

  • Care este programul de lucru al clinicii stomatologice? Se lucrează și în week-end?

  • Ce va trebui să faci pentru a-ți menține lucrările dentare odată ce sunt finalizate?

De asemenea, unele clinici stomatologice pot avea o galerie cu fotografii înainte și după tratamentul dentar pe care le poți vizualiza pentru a vedea rezultatele pe care le-au obținut alți pacienți.

Citește și:

Atunci când îți alegi cabinetul stomatologic asigură-te că acesta îți oferă serviciile de estetică dentară potrivite nevoilor tale.

______

Sursă imagine: Diana Polekhina on Unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.