Setari Cookie-uri

5 probleme frecvente ale tenului și produsele de îngrijire care le tratează cu eficiență

Un ten care nu este îngrijit adecvat, se confruntă adesea cu o serie de probleme.

Multe dintre afecțiunile tenului ajung să ne afecteze chiar și viața socială. Un ten curat și proaspăt ne va influența pozitiv viața, în timp ce un ten deshidratat, acneic, cu pete sau cearcăne, va crea disconfort și strica stima de sine. Afecțiunile tenului pot fi frustrante, însă, folosind produse de îngrijire adecvate fiecărei afecțiuni în parte, tenul va arăta mai fin, mai sănătos și va fi revitalizat.

Deshidratarea tenului

Deshidratarea tenului este o problemă des întâlnită cauzată de schimbările de sezon, dar și atunci când corpul nu este suficient hidratat. Pentru a evita deshidratare corpului, implicit a tenului, este necesar să asigurăm un aport suficient de lichide în fiecare zi. Din fericire, deshidratarea tenului este o afecțiune ce poate fi tratată cu ușurință, prin modificarea stilului de viață și hidratare suficientă. Folosește și o crema de fata hidratantă, fie simplă, fie cu factor de protecție SPF. Tenul îți va mulțumi în fiecare zi și te va răsplăti devenind mai luminos și mai plăcut la atingere.

Citește și:

Tenul acneic

Acneea este una dintre cele mai comune afecțiuni ale pielii, afectând un număr foarte mare de persoane, în special adolescenți. De cele mai multe ori, un ten acneic provoacă scăderea stimei de sine și frustrare. Deși extrem de enervantă, acneea poate fi ținută sub control utilizând crema pentru acnee, fie creme cu acid salicilic și vitamina B3, fie creme cu sulf. Alături de acestea, sunt recomandate folosirea gelurilor de curățare pentru tenul cu tendință acneică și loțiuni tonice astringente.

Complementar cremelor și soluțiilor de curățare, o dietă sănătoasă, fără zaharuri și alimente nocive, va ajuta la ținerea sub control a tenului acneic.

Arsuri solare și pete întunecate

Arsurile solare sau petele, apar atunci când tenul este expus luminilor ultraviolete, fără a folosi o protecție solară adecvată. Pielea va deveni roșie, dureroasă, fierbinte la atingere, uneori creându-se pungi cu lichid, dureroase.

Citește și:

Pentru a preveni arsurile solare, soluția cel mai des utilizată, este aplicarea unei creme cu factor de protecție solară, înainte de a ieși din casă. Alături de aceasta, aplicarea unui ser cu acid glicolic va ajuta la uniformizarea nuanței tenului, reducând vizibil petele întunecate, ridurile, dar și cearcănele. Cremele hidratante cu aloe vera, aplicate pe pielea umedă, pot face și ele minuni pentru ten.

Cearcănele și pungile de sub ochi

Lipsa somnului de cele mai multe ori are un efect negativ și asupra tenului. O rutină de somn insuficientă va favoriza deshidratarea tenului, dar și apariția cearcănelor și a pungilor de sub ochi. Pielea din jurul ochilor este mai subțire, fiind mai predispusă diverselor afecțiuni ale tenului.

Cearcănele și pungile de sub ochi pot fi ușor gestionate printr-un somn odihnitor, combinat cu o dietă echilibrată, dar și utilizarea cremelor potrivite pentru ochi. Acestea mențin zona de sub ochi hidratată, iar compușii din tratamente ajută la neutralizarea pungilor, cearcănelor, liniilor fine. Astfel, pielea din jurul ochilor va arăta mai luminoasă, sănătoasă și mai tânără.

Citește și:

Linii fine și riduri adânci

O altă afecțiune des întâlnită a tenului, în special după o anumită vârstă, sunt apariția liniilor fine, ce se transformă în riduri adânci, dacă nu sunt tratate la timp. Deși ridurile sunt un semn al procesului de îmbătrânire, pentru foarte mulți oameni, stilul de viață solicitant este un factor ce favorizează și accelerează procesul de apariție al ridurilor.

Din cauza stilului alimentar și social, pielea este epuizată de nutrienții naturali, interferând cu procesul natural de îmbătrânire al tenului. Deshidratarea, lipsa somnului, dietele lipsite de vitamine, minerale și nutrienți, pot afecta tenul, făcându-l să pară mai matur decât este în realitate.

Citește și:

Hidratarea corespunzătoare a corpului, odihna suficientă, o dietă bogată în nutrienți, alături de tratamente ce include creme și produse de curățare eficiente, potrivite tipului tău de ten, vor putea stimula celulele tenului, eliminând impuritățile și apariția liniilor fine.

Utilizarea produselor de îngrijire eficiente pentru tratarea fiecărei afecțiuni în parte a tenului, este o soluție la îndemâna tuturor. Asigură-te că alegi produsele potrivite pentru a îmbunătăți aspectul tenului și nu lăsa micile imperfecțiuni ale pielii să-ți afecteze viața socială.

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.