Setari Cookie-uri

3 motive pentru care merită să te vopsești

Astăzi îți vom prezenta 3 motive care te vor ajuta să te bucuri de o schimbare de look

O treci mereu cu vederea, însă culoarea ta de păr te definește în fiecare zi. Este una dintre primele aspecte ale fizicului tău care sunt luate în considerare atunci când pășești într-o cameră plină de străini. Este un element central în stilul tău, care îți influențează alegerile vestimentare, de makeup, de culori sau chiar și de decizii.

Astăzi îți vom prezenta 3 motive care te vor ajuta să te bucuri de o schimbare de look. Însă, la finalul zilei, tu decizi: merită sau nu să te vopsești?

1. Mai mult decât o schimbare de look

Vopseaua de păr nu schimbă doar culoarea firului. Ea provoacă un asemenea impact asupra modului în care te percepi în oglindă și în viața de zi cu zi, încât îți poate oferi o reîmprospătare și asupra personalității.

Citește și:

Dacă simți că porți în fiecare zi o uniformă iar oamenii din jur ți se adresează în același fel ca și cum încă ai fi la școală, atunci schimbarea culorii părului te poate ajuta să părăsești acest ciclu învechit. Un blond platinat sau o culoare în trenduri, precum ciocolata cu lapte, te va ajuta să faci tranziția de la o personalitate care încă își caută locul în societate la una care știe exact ce își dorește și unde vrea să ajungă.

Atunci când îți schimbi culoarea părului e ca și cum ai începe un nou capitol. Ai în fața ta un teanc de foi albe pe care să îți rescrii stilul și perspectiva asupra vieții. În funcție de nuanța aleasă, îți va fi mai ușor să schimbi registrul într-unul elegant, modern, sexy, clasic, avangardist sau feminin.

Citește și:

2. Îți schimbă textura firului de păr

Vopseaua de păr presupune o schimbare nu doar de stare, dar și una fizică. Firul de păr își schimbă complet structura și chiar și comportamentul după ce primește pentru prima dată o altă culoare.

Mai întâi, află cum anume reacționează firul de păr la vopsea. În primul rând, vopseaua nu lucrează doar la suprafața firului. Pentru a se menține mult timp neschimbată, vopseaua trebuie să pătrundă cât mai aproape de centrul firului de păr. Reușește să realizeze acest lucru folosindu-se de anumiți compuși chimici precum amoniacul pentru a deschide foliculii ce protejează nucleul firului de păr.

Odată ce foliculii sunt deschiși, pigmenții de culoare pătrund înăuntru. Apoi aceștia sunt fixați pe loc odată ce foliculii se închid cu ajutorul șamponului special pentru părul vopsit.

Citește și:

În urma acestui proces, firul de păr rămâne cu mai mult decât o nouă culoare. Acesta devine mai poros și mai rigid, o veste bună pentru părul fin, lipsit de formă. Drept rezultat, te bucuri de mai mult volum și de o nouă textură a părului care se lasă mai ușor modelată de produsele de stilizare.

3. Aduce îmbunătățiri aspectului dincolo de păr

Culoarea părului menține în echilibru întregul aspect al unei persoane. Însă ce te faci dacă părul tău natural are o nuanță care accentuează trăsăturile pe care nu le vrei în centrul atenției? În acest caz, ai un motiv destul de bun pentru a apela la vopseaua de păr.

Există mai multe tehnici de vopsire a părului, pe care hair stiliștii din saloanele de înfrumusețare le stăpânesc până la ultimul detaliu. O consultație cu ei îți va deschide ochii spre tehnici care îți vor accentua frumusețea ta naturală. Vei auzi probabil rostindu-se balayage, șuvițare, babylights și alte modalități de aplicare a vopselei, menite să creeze un joc complex de profunzimi ale nuanțelor.

Citește și:

Culoarea pe care ochiul expertului o va depista imediat pentru tine va fi cea care îți completează tonalitatea pielii tale în loc să o întunece sau să o aprindă prea tare. O nouă culoare a părului îți poate evidenția linia frumoasă a obrajilor sau poate muta centrul atenției asupra ochilor tăi.

În plus, vopseaua de păr e cam singura modalitate pentru a ține secret vârsta unei doamne. Firele albe de păr sunt un rezultat nedorit al trecerii timpului. Însă acestea pot fi acoperite rapid cu orice vopsea permanentă de păr, în cazul în care nu te poți obișnui cu ele.

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.