Setari Cookie-uri

Advertorial Detoxifiere, un adevărat răsfăț pentru corpul tău în prag de vară. Beneficii și terapii

Detoxifierea presupune eliminarea din organism a reziduurilor toxice acumulate prin funcționarea acestuia şi restabilirea unui mediu intern corect la nivelul tuturor ţesuturilor și stimularea funcționării normale a metabolismului si a organelor.

Procesul de detoxifiere a organismului are efecte pozitive extraordinare asupra stării de sănătate. Totuşi, detoxifierea este cea mai eficientă atunci când este făcută preventiv, înainte de apariţia unor afecțiuni. Prin intermediul unui protocol de programe de detoxifiere, sub supravegherea unui terapeut specializat, se va obține curățarea colonului și a organelor filtru, etapă care, fără discuție, aduce beneficii extraordinare stării de sănătate.

„Cu toții suntem obișnuiți să ne spălăm zilnic pe față, pe mâini, pe corp – cu alte cuvinte pe exteriorul corpului nostru. La fel de important să ne spălăm și interiorul corpului pe cât este de important să ne spălăm în exterior. Spălatul corpului prin exterior ajută la păstrarea frumuseții și atractivității. Spălatul corpului pe interior ne ajută să rămânem sănătoși până la vârste înaintate, să avem mai multă energie, un sistem imunitar puternic, o digestie mai bună, o piele curată, mai multă energie, minte echilibrată, să fim feriți de boli, să radiem sănătatea pe care un corp bine îngrijit o are. DETOX-ul previne apariţia bolilor și degradarea corpului. În general, procesul de detox ar fi bine să se facă la fiecare 6 luni, pentru a-i asigura organismului funcționarea optimă.”, declară Raluca Iliescu, specialist medicină biologică Infrafit.

Programe detoxifiere, beneficii pentru trupul tău de la interior spre exterior

Foarte important, trebuie știut faptul că înainte de toate alimentația este cea mai importantă motiv pentru care orice program de detoxifiere musai trebuie să aibă la bază o susținere alimentară consistentă și consecventă. Mai mult decât atât, există un protocol clar stabilit de specialistul de medicină biologică, un protocol alimentar pre și post detox fără de care procesul în sine nu poate să funcționeze și nici nu va da rezultatele mult așteptate.

„Ca și metodă de pregătire a organismului în procesul de detoxifiere, pre și post detox, recomandăm pacienților noștri nutriția de tip raw sau raw vegan, un tip de alimentație care se bazează pe ceaiuri, sucuri proaspete, apă, semințe, nuci, migdale, caju, fistic, fructe și legume crude, la aburi sau gătite “light”, plante, grâu și muguri, uleiuri din plante și ierburi. Este bogată în fibre și glucide complexe, săracă în grăsimi și ajută la o mai bună utilizare a insulinei de către organism, ceea ce facilitează procesul de reglare al nivelului de glucoză în organism. Adoptarea nutriției de tip raw-vegan presupune eliminarea completă din alimentație a proteinei animale (inclusiv a fructelor de mare), a alimentelor procesate, prăjite, a alcoolului și făinoaselor. Acest tip de nutriție diminuează semnificativ riscul de hipertensiune arterială, de diabet tip 2 și obezitate, reduce semnificativ rata de apariție și mortalitate prin cardiopatie ischemică, reduce riscul apariției tumorilor maligne, generează un nivel crescut de energie, accelerează procesul de regenerare celulara și a țesuturilor, creează o stare generală buna, sprijină considerabil pierderea în greutate.”, continuă specialistul în medicină biologică.

Programe detoxifiere

Există o serie întreagă de programe detofixiere care pot fi urmate, însă fiecare dintre ele are recomandări, dar și contraindicații, motiv pentru care tipul programului urmat va fi decis de specialist după o evaluare completă a pacientului. În același mod se va prescrie protocolul de tratament indicat.

1. Angel of Water colonohidroterapie, cel mai performant sistem medical de colonohidroterapie existent pe piață, este o terapie atât de non-invazivă și de sigură, încât le este recomandată chiar și copiilor, în situații particulare stabilite de specialist.

„Hidrocolonoterapia este o manevră non-invazivă cu rol de curățare, întreținere, hidratare și detoxifiere a corpului sau cu scop medical (la inițiativă medicului).”, explică, în continuare, Raluca Iliescu.

2. Situla DETOX are la bază principiul detoxifierii ionice și elimină din sistemul sudoripar acele toxinele/reziduuri care nu pot fi eliminate printr-un alt mod, ci doar prin utilizarea electrolizei și a apei ionizate. Ionii pozitivi și negativi din apă acționează ca niște magneți asupra toxinelor din glandele sudoripare, eliminându-le prin cele mai mari glande sudoripare din organism, care se găsesc în tălpi.

3. Sauna DETOX cu infraroșii este o adevărată sursă de sănătate și auto-vindecare recomandată în multe probleme de sănătate, în cazul afecțiunilor pielii, în lupta cu greutatea, în reglarea nivelului de energie și pentru creșterea imunității.

„Căldura dintr-o saună cu infraroșii penetrează țesuturile corpului până la o adâncime de 3.80 cm inducând astfel hipertermia care generează transpirație profundă, și, în consecință eliminarea toxinele din organism. Beneficiile sut evidente și nu pot să nu amintesc aici pielea mai fină, vindecarea mai rapidă a rănilor, zgârieturilor și acneei; pierdere în greutate prin eliminarea retenției hidrice; somn mai profund și mai relaxat; reducerea stresului; relaxează mușchii; îmbunătățește funcția inimii; crește și îmbunătățește circulația.”, continuă specialistul Infrafit.

4. Masajul Detox Drenaj Limfatic este un tip de terapie care acționează asupra sistemului limfatic; are efecte pozitive asupra întregului organism datorită faptului că stimulează circulația sângelui, ajută la eliminarea toxinelor prin limfă și elimină retenția hidrică. Sistemul limfatic este drenat prin masaj și prin aplicarea presiunii controlate asupra diferitelor zone ale corpului; uleiurile cresc efectul drenant și relaxează îmbunătățind bunăstarea generală. Tratamentul prin masaj de drenaj limfatic este recomandat persoanelor care suferă de retenție de apă, circulație deficitară, stare de oboseală.

5. Hidromasajul DETOX este o terapie care generează drenaj limfatic, eliminarea toxinelor, reduce nivelul de zahăr din sânge și presupune arderea a maxim 300 calorii/sesiune. Poate reprezenta un punct de sprijin în programele detox și pierdere în greutate, dar și pentru diabetici sau doar relaxare.

„Milioane de bule puternice sunt produse în fiecare minut. Acestea stimulează și masează prin presiune întregul organismul, cresc circulația sângelui și generează drenaj limfatic. Terapia produce un efect profund de relaxare, stimulează circulația, stimulează oxigenarea organismului, reduce stresul și durerea, curăță pielea în profunzime, și îndepărtează rapid oboseala.”, conchide Raluca Iliescu, fondator Infrafit, centru detox.

6. Detox energetic pe baza terapiei Biodream (terapie energetică care este prescrisă cu scopul clar al refacerii câmpului energetic de apărare), dar și prin oxigenarea sângelului și a celulelor prin metoda medicală pe bază de Biofeedback frecvențial.


Kudika
30 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.