Setari Cookie-uri

Importanța utilizării produselor cu protecție UV

De ce să folosești protecție solară?

De cum își intră vara în drepturi, apare și o mare dorință de a merge la mare pentru a ne bucura de soare, apă și relaxare. Atenție însă la razele UV! Unul dintre agenții atmosferici care ne afectează pielea în fiecare zi este chiar soarele, cel pe care îl iubim atât de mult. Razele UV sunt în mare parte responsabile pentru îmbătrânirea prematură: razele UVA pătrund în straturile mai profunde ale pelii și dăunează țesuturilor conjunctive, în timp ce razele UVB provoacă arsuri solare și daune imediate.

De ce este important să te protejezi de razele UV?

În special, razele UVA, care acționează pe tot parcursul anului și chiar mai mult în lunile de vară, sunt printre principalii responsabili pentru procesul de fotoîmbătrânire, intoleranțe solare (mâncărime, dermatită, roșeață), pigmentări anormale (pete solare), cu rol în geneza cancerelor de piele.

Citește și:

Totodată, expunerea prelungită la soare fără protecție duce la reacții importante care pot fi acute și întârziate. Reacțiile acute includ eritem, edem, vezicule și descuamări, în timp ce reactiile întârziate sunt reprezentate mai ales de îmbătrânirea pielii care se manifestă prin deteriorarea fibrelor de elastină, apariția ridurilor, subțierea progresivă a pielii și dilatarea capilarelor superficiale.

Cea mai gravă consecință a expunerii cronice la radiațiile solare este incidența crescută a cancerelor de piele, cum ar fi melanomul. De aceea, utilizarea produselor adecvate pentru a proteja pielea de razele UVA și UVB este esențială.

În plus, ai grijă la dietă și mănâncă multe fructe și legume, în special cele bogate în vitaminele C și E, caroten și antioxidanți (morcovi, rosii, pepene galben si capsuni).

Citește și:

Foarte important: Folosește o protecție solară adecvată cu cel puțin 30 de minute înainte de plajă!

De ce să folosești protecție solară?

Da, știm cu toții că soarele este excelent pentru oase și mușchi, că ne îmbunătățește dispoziția și înlătură stresul, dar trebuie „luat” cu moderație. De aceea, specialiștii El Studio ne avertizează că trebuie să fim foarte atenți să ne protejăm pielea expusă la lumina soarelui, iar cele mai sensibile zone sunt fața, ochii și mâinile. De asemenea, trebuie să luăm în considerare că soarele poate avea și un efect nociv asupra ochilor, provocând arsuri foarte dureroase precum fotokeratita și fotoconjunctivita.

De aceea, indiferent de anotimp, fie că ești în vacanță la mare, la munte sau parcurgi zilnic un drum spre serviciu, trebuie să ai în vedere un principiu foarte important pentru sănătatea ta: cremele de protecție solară sunt pentru tine un aliat foarte valoros. Singura cerință fundamentală? Să știi cum să alegi crema de protecție solară potrivită.

Citește și:

De ce sunt importante produsele solare? Cum să-ți alegi crema de protecție solară?

Soarele este un aliat valid pentru sănătatea noastră, deoarece favorizează unele procese fiziologice. De fapt, cea mai mare parte a producției de vitamina D provine din expunerea la soare. Cu toate acestea, expunerea prea lungă sau prea violentă la razele ultraviolete poate declanșa reacții dăunătoare.

Din acest motiv, este foarte important sa alegi crema de protectie solară potrivită și, de asemenea, să eviți să te expui la soare în cele mai călduroase ore ale zilei, să folosești pălărie și ochelari de soare. Pentru a alege crema de protecție solară potrivită, specialștii El Studio te sfătuiesc să iei în considerare trei factori:

  • fototipul pielii tale;
  • conservarea cremei;
  • factorul de protecție solară (SPF).

Și cel mai important aspect pe care trebuie să-l reții este că „nicio protecție solară nu te poate proteja total. În ciuda acestui fapt, și tocmai din acest motiv, este foarte important să te informezi despre factorul de protecție solară (SPF) pe care ți-l garantează produsul. SPF este indicatorul nivelului de protecție împotriva razelor UVB pe care ți-l poate oferi crema.”, punctează specialiștii El Studio.

Citește și:

Scara valorilor SPF este stabilită la nivel internațional și este împărțită în 4 categorii standardizate, valabile pentru toate produsele:

  • protecție scăzută (SPF 6 până la 10);
  • protecție medie (SPF 15 până la 25);
  • protecție ridicată (SPF de la 30 la 50);
  • protecție foarte ridicată (50+).

Ia aminte la toate aceste detalii și alege înțelept! Protejează-te acum cu cele mai bune produse solare, ca să nu suferi mai târziu!

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.