Setari Cookie-uri

Soluții eficiente pentru întinerirea chipului. 6 metode și recomandări

Trecerea timpul își va pune inevitabil amprenta asupra chipului tău. Oricât de atent ți-ai îngriji pielea, treptat, aceasta îți va pierde elasticitatea și fermitate și vor începe să apară primele semne ale îmbătrânirii.

Uneori, asta se întâmplă chiar mai devreme decât te-ai fi așteptat și te poate face să pari mai în vârstă decât ești de fapt. Când simți că imaginea din oglindă nu te mai reprezintă, este firesc să cauți soluții pentru întinerirea chipului și, din fericire, există numeroase metode prin care îți poți atinge scopul. În acest articol vom vorbi despre câteva dintre procedurile chirurgicale și nechirurgicale care pot atenua efectele trecerii timpului.

Proceduri chirurgicale

Atunci când vine vorba de îmbunătățirea aspectului chipului nostru și întinerirea acestuia, în funcție și de cât de accentuate sunt semnele trecerii anilor, printre cele mai eficiente metode de a obține rezultatele dorite se numără procedurile chirurgicale. Cele mai comune dintre acestea sunt liftingul facial chirurgical, blefaroplastia și ridicarea sprâncenelor.

Citește și:

Liftingul facial

Liftingul facial este o procedură ce presupune ridicarea și strângerea pielii și a țesuturilor faciale. Ești o candidată bună pentru o astfel de operație dacă ai observat că fața a început să se lase și au apărut ridurile adânci, fălcile și bărbia dublă, dar pielea ta încă își mai păstrează o anumită elasticitate. Există mai multe tipuri de lifting facial, de la minilifting, ce se concentrează pe ridicarea pielii obrajilor, până la liftingul standard, în cadrul căruia se intervine asupra zonei mijlocii și inferioare a feței.[3][2]

Blefaroplastia

Adesea, primele semne ale îmbătrânirii apar mai repede în zona din jurul ochilor. Blefaroplastia este o procedură chirurgicală al cărui scop este tocmai acela de a îmbunătăți aspectul acestei zone și se poate realiza la nivelul pleoapelor inferioare, al celor superioare sau al ambelor. Dacă ai pleoape căzute, pungi sau umflături în jurul ochilor, aceasta ar putea fi soluția potrivită pentru tine.[1][2]

Citește și:

Ridicarea sprâncenelor

Sprâncene căzute sau aflate prea aproape de pleoapa superioară, riduri adânci pe frunte sau riduri între sprâncene care te fac să pari tot timpul supărată sau îngrijorată. Dacă te recunoști în această descriere, ai putea fi o candidată bună pentru o operație de ridicare a sprâncenelor. O astfel de procedură poate reduce aspectul ridurilor și cutelor de pe frunte și dintre sprâncene și ridica sprâncenele lăsate.[1][2]

Proceduri nechirurgicale

Dacă nu vrei să apelezi la proceduri chirurgicale sau, pur și simplu, consideri că încă nu este cazul, există și proceduri nechirurgicale care te pot ajuta să-ți îmbunătățești aspectul chipului. Printre acestea se numără tratamentul cu toxină botulinică, peelingul chimic și microdermabraziunea.

Citește și:

Tratamentul cu toxină botulinică

Nu se poate vorbi despre riduri fără a menționa tratamentele cu toxină botulinică. Acestea ajută la îmbunătățirea aspectului ridurilor, în special în zonele din jurul ochilor și dintre sprâncene. De asemenea, datorită faptului că previn contracția unor mușchi faciali, pot încetini formarea de noi riduri. De regulă, rezultatele se mențin timp de câteva luni.[4]

Peelingul chimic

Acesta este un tratament ce presupune aplicarea unei soluții chimice ce provoacă exfolierea stratului superior al pielii. Poți scăpa astfel de aspecte neplăcute precum ridurile fine, hiperpigmentarea sau cicatricile cauzate de acnee. Există diverse soluții de peeling chimic ce pot fi folosite, în funcție de tipul de ten pe care se intervine și problemele care se doresc corectate.[4]

Citește și:

Microdermabraziunea

Este o procedură destul de blândă, în timpul căreia pielea este exfoliată pentru a îndepărta celulele moarte de pe suprafața acesteia. Poate fi folosit pentru majoritatea tipurilor de ten și poate ajuta la îmbunătățirea aspectului ridurilor și liniilor fine, al petelor pigmentare, cicatricilor post-acnee și al porilor dilatați.[4]

Soluțiile la care poți apela atunci când dorești să-ți îmbunătățești aspectului chipului și să ștergi sau cel puțin să atenuezi semnele trecerii timpului sunt numeroase și variate, de la liftingul facial până procedurile nechirurgicale. Trebuie doar să o alergi pe cea potrivită pentru tine.

Bibliografie:

  1. „American Society of Plastic Surgeons.” American Society of Plastic Surgeons, 2022, www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures. Accessed 4 Aug. 2022.

    Citește și:
  2. „Cosmetic Surgery Options.” WebMD, WebMD, 11 Nov. 2003, www.webmd.com/beauty/cosmetic-procedures-cosmetic-surgery-options-basics. Accessed 4 Aug. 2022.

  3. „Facelift Guide.” ABCS, 11 July 2020, www.americanboardcosmeticsurgery.org/procedure-learning-center/face/facelift-guide/. Accessed 4 Aug. 2022.

  4. Lindberg, Sara. „A Nonsurgical Facelift: What Are the Options?” Healthline, Healthline Media, 12 Oct. 2020, www.healthline.com/health/non-surgical-facelift. Accessed 4 Aug. 2022.

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.