Setari Cookie-uri

Anti-age, cuvântul care ne îmbătrânește

În anul 2018, Royal Society for Public Health din Marea Britanie a publicat un raport despre presiunea folosirii termenului și atitudinea negativă rezultată asupra procesului de îmbătrânire, afectându-ne sănătatea mentală.

Iubim anti-age-ul! Ne întinerește? Este fix ce avem nevoie! Suntem atât de ancorate în social media, iar copii ne cresc în trenduri, încat suntem absorbite de tot ce înseamnă tinerețe fără bătrânețe. Cremele, aparatura, operațiile, toate sunt în trend și la mare căutare. Modelele sociale, influencerii, ne promovează piele fără riduri, corpuri fără vergeturi, piele fermă și la vârsta înaintată, sâni nelăsați, chiar și după două sarcini.

Imaginea femeii perfecte de mamă responsabilă, realizată profesional, soție dedicată, dar care și arată ca scoasă din revistă este imaginea cu care am crescut și către care au tins mai toate femeile care azi au 30-40 de ani.

Această ”fugă” de realitate, nu este decât o acceptare mai puțin conștientizată a presiunii sociale de a fi oricum vor alții și mai puțin cum vrem noi sau cum ne este mai ușor. I-am ”acceptat” pe ceilalți prin părerile lor, de multe ori chiar superficiale, fără să ne acceptăm pe noi. Nu am fost niciodată învățate să ne auzim pe noi. Să ne auzim alegerile, dorințele, izbindu-ne de trenduri și marketing.

Citește și:

A îmbătrâni a fost întotdeauna privit ca un lucru negativ. ”Anti-age” înseamnă anti-îmbatrânire. Iar anti-îmbătrânire ne transmite la nivel subliminal că nu este ok să îmbătrânim.

Cum îmbătrânești... firesc

În anul 2018, Royal Society for Public Health din Marea Britanie a publicat un raport despre presiunea folosirii termenului și atitudinea negativă rezultată asupra procesului de îmbătrânire, afectându-ne sănătatea mentală.

Pentru că, ghici ce? Cu toții îmbătrânim, iar procesul este unul cât se poate de firesc.

Și totuși, de la apariția primului rid începem să avem senzația că de aici înainte totul merge doar spre negativ iar ceasul începe să bată către moarte. Pentru ca, de fapt, teama de a îmbătrâni are la bază teama de moarte. De final, și mai ales de procesul urât care precede finalul. Și pentru că nu știm cum să tratăm asta, nu facem decât să cumpărăm continuu conceptul de tinerețe.

Citește și:

Evident, evoluția tehnologică din domeniul de înfrumusețare, dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a formulelor produselor cosmetice, diversitatea tratamentelor din cabinetele de cosmetică vor aduce întotdeauna un plus. Este important însă să înțelegem și să acceptam ca îmbătrânim. Toată tehnologia și toate formulele chimice din spatele produselor ajută enorm la ”cum” îmbătrânim.

Avem nevoie de tot ceea ce epoca aceasta ne oferă, conștiente fiind că elasticitatea pielii scade în timp, că producția de colagen se reduce cu aproximativ 1% pe an după vârsta de 20 de ani, iar epidermul se subțiază făcând pielea să fie mai vulnerabilă și mai ușor deteriorabilă.

”Anti-age” nu funcționează. Să fim împotriva îmbătrânirii poate ajunge să ne afecteze psihic și să fim într-o continuă fugă după cum arătam la 20 de ani. Îmbătrânirea este naturală. Se întâmplă, fie că noi o acceptăm sau nu. Însă cu cât o acceptăm, real, conștient, cu atât ea nu va avea decât beneficii psihice și emoționale care se vor vedea pe tenul nostru, pentru care altfel, nu am duce decât bătălii mai aprige să îl ținem tânăr.

Citește și:

ABC în frumusețe

Pentru a îmbătrâni frumos alături de pielea care, inevitabil, ne va însoți până în ultimul moment nu trebuie să ținem cont decât de câteva aspecte de bază, iar orice altceva alegem să folosim să fie ca adiție, nu ca înlocuitor.

Cunoașterea tenului. Oricine ar trebui să știe corect ce tip de ten are. Nu presupus. Nu citit de pe internet. O vizită la un specialist ne poate lămuri ce combinație de tenuri purtăm și care este abordarea corectă.

Demachierea dimineață și seara. Este vital pentru ten să îndepărtăm seara produsele aplicate de dimineață, fie că sunt doar creme, fie că este machiaj. Cum, de asemenea, este vital ca dimineața să îndepărtăm excesul de sebum și impuritățile care se așază pe față de pe pernă.

Citește și:

Identificarea aliatului. Sau aliaților care să ne ajute în procesul de îmbătrânire. Vitamina A este identificată ca ingredientul de aur pentru pielea matură. Stimulează regenerarea celulară și producția de colagen și elastină. Retinoizii (derivați ai Vitaminei A) sunt primii recomandați pentru tratarea liniilor fine, a ridurilor, a pigmentării și a întregului aspect al texturii tenului. Complexul de vitamine B și vitamina C sunt alți doi aliați care pot ajuta foarte mult. Niacinamidele, o formă a vitaminei B3, pot chiar potența retinoizii prin protejarea barierei cutanate și reducerea inflamației prin producerea de ceramide.

Rutina de frumusețe este un tandem și o muncă de echipă. Nu putem folosi o cremă ca apoi să așteptăm să întinerim 10 ani, cum nu putem bea doar apă fără să mâncăm. Nu putem merge la un salon unde să ne așteptăm ca un tratament facial să facă minuni. Vizita la salon va aduce un program de tratament pentru care se dorește rezultat, însă între tratamentele profesionale este foarte important ca recomandările primite să fie respectate.

Citește și:

Acceptând că îmbătrânim, nu trebuie decât să de decidem și să ne asumăm ”cum” îmbătrânim. Iar pentru a ajuta organismul în încetinirea acestui proces... necesită muncă de echipă între rutina și igiena de îngrijire faciala, rutina și igiena de îngrijire spirituală, rutina și igiena de îngrijire a sănătății fizice și psihice. Magia nu stă într-o cremă, într-un make-up, într-o meditație. În acest proces de îmbătrânire este implicat tot organismul și pentru a încetini acest proces trebuie abordat tot organismul, fizic și psihic.

Vizionare placuta


Cu o experiență națională și internațională de peste zece ani în domeniul de înfrumusețare, trainer internațional, absolventă a numeroase cursuri internaționale și a Masteratului de...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.