Setari Cookie-uri

Dezavantajele lacului de unghii semipermanent

În ciuda numeroaselor avantaje, este important să reții că aplicarea unei oje semipermanente are unele dezavantaje. Îți explicăm toate acestea mai jos.

Efecte negative asupra unghiilor

Aplicarea recurentă de oja semipermanenta poate avea un impact negativ asupra unghiilor. Într-adevăr, există în medie 3 până la 4 straturi de lac care sunt suprapuse pe unghiile tale pe durata menținerii lacului. Acesta din urmă poate merge până la aproximativ 20 de zile, ceea ce este considerabil pentru unghie.

Prin urmare, este recomandabil să nu înlănțuiești aplicării lacului semipermanent pentru a nu ataca unghia și a nu o slăbi. Așadar, nu uita să faci pauze între diferitele aplicări pentru a-ți lăsa unghiile să se reconstruiască și să se întărească.

Pentru a ajuta procesul, nu ezita să adăugi produse suplimentare care îți vor aduce beneficii unghiilor. Așadar, atunci când unghiile tale sunt naturale, aplică uleiuri vegetale, cremă hidratantă sau chiar îngrijire specifică pentru unghiile fragile.

Citește și:

O îndepărtare agresivă

Îndepărtarea lacului semipermanent este mai agresivă decât o îndepărtare convențională a lacului clasic. Într-adevăr, produsul folosit pentru îndepărtarea lacului semipermanent conține acetonă, care este un solvent foarte chimic.

Acționează așadar pentru a dizolva lacul semipermanent, dar și dizolvă pelicula uleioasă prezentă în mod natural pe unghie. Acest lucru face ca aceasta să se usuce, precum și uscarea conturului unghiei.

După o îndepărtare cu un solvent pe bază de acetonă, nu ezita să îți hidratezi și să îți hrănești generos unghiile.

O aplicare acasă uneori complicată

Dacă vrei să eviți să treci la salon, este posibilă varianta aplicării lacului semipermanent de acasa! Pentru aceasta, trebuie să investești în toate echipamentele necesare pentru aplicarea lacului.

Citește și:

Costul materialului poate crește rapid, mai ales dacă dorești să ai o gamă largă de culori de lac de unghii. Trebuie să cumperi instrumentele, lampa UV sau LED și toate lacurile asociate aplicării.

În plus, trebuie să înveți și să folosești instrumentele, dar și să faci singur oja și manichiura pentru a avea un rezultat curat și bine facut.

  • Atenție la femeile însărcinate

Aplicarea lacului semipermanent nu este recomandată femeilor însărcinate. Într-adevăr, produsele folosite au ingrediente de evitat în timpul sarcinii deoarece sunt chimice și potențial periculoase pentru viitoarea mamică și bebeluș.

Astfel, unghiile nu sunt o barieră de netrecut. Când se aplică oja, substanțele pot trece direct în corp și pot crea un pericol.

Citește și:

Atentie și la mirosurile, adesea foarte puternice în saloanele de înfrumusețare, care se datorează folosirii lacului de unghii. Este indicat ca femeile însărcinate să aplice oja naturală, care va avea astfel mirosuri mai puțin nocive.

Ceea ce trebuie să-ți amintești

Lacul semipermanent este un lac de unghii pe bază de gel acrilic, renumit pentru o fixare foarte bună și aspectul impecabil pe termen lung. Astfel, oja semipermanenta este un aliat foarte bun pentru femei din mai multe motive:

  • aplicare perfectă: timp de câteva săptămâni, lacul tău nu se mișcă, în ciuda șocurilor de pe unghii etc.

  • unghii strălucitoare: timp de 2 până la 3 săptămâni, unghiile tale sunt la fel de frumoase ca în prima zi

  • economisire considerabilă de timp: nu este nevoie să îți refaci manichiura la fiecare 5 zile!

    Citește și:

foto unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.