Setari Cookie-uri

3 pași către tinerețe fără bărânețe

Tinerețea fără bătrânțe este ceva care se construiește de la o vârstă fragedă și nu are legătură cu lama bisturiului. Ține foarte mult de inima și de mintea ta. Iată trei pași pe care îi poți pune în aplicare chiar de azi.

Maturizarea emotionala

1. Adoptă obiceiuri și comportamente sănătoase

Îmbătrânirea nu este o boală de care ar trebui să ne temem. Face parte din evoluția organică a organismului nostru care trebuie onorată. Putem însă accesa energiile vitale existente în noi toate. Inaintarea în vârstă nu trebuie să fie nicidecum sinonimă cu o stare de sănătate precară.

Obiceiurile sănătoase înseamnă o dietă sănătoasă, practicarea mișcării timp de cel puțin 30 -40 de minute pe zi, somn de calitate, igienă, diminuarea stresului, controale regulate, relații strânse cu cei dragi.

Invata lucruri noi

sursa foto: shutterstock/by alex yuzhakov

2. Împiedică îmbătrânirea emoțională prematură prin iubire, compasiune și bucurie de copil

Maturizarea emoțională este un proces prin care fiecare dintre noi trece în ritmul său, urmându-și propria cale. Poți alege calea iubirii, pe care te transformi într-o persoană pozitivă, plină de compasiunea, cu inima deschisă. Cealaltă este calea fricii, care îi face pe oameni să fie rigizi, amari, plini de resentimente, amorțiți, răniți. și rău în viață. Cu cât te joci și iubești mai mult, cu atât mai puțin expermintezi frica.

Citește și:

Fiecare dintre noi are gânduri negative. Este firesc. Însă acestea devin din ce în ce mai rare și trec mult mai repede atunci când ne dăm voie să ne bucurăm de viață și să ne deschidem inima spre iubire și compasiune. Acestea reprezintă fântâna tinereții inimii tale.

Tinerete fara batranete

sursa foto: shutterstock/by wallenrock

3. Deschide-ți mintea pentru a învăța lucruri noi

Nu te identifica cu percepția ta și nu lăsa să treacă nici o zi fără să îți folosești mintea. Știu că este mai ușor să folosești calculatorul de pe telefonul mobil în loc să faci niște socoteli simple. Sau să dai o căutare pe Google în loc să îți accesezi straturile adânci ale memoriei pentru a găsi o informație. Însă cu un pic de efoert, mintea ta își va menține elasticitatea și te va ajuta să ai un spirit viu. De fiecare dată când înveți ceva nou, îți depășești limitele mentale și ieși din tiparele de gândire rigide.

Citește și:

Citește cărți bune, călătorește, dezvoltă-ți noi abilități, fă-ți noi hobby-uri noi și, cel mai important, învăță cum să de dezveți de ceea ce nu îți mai folosește.

sursa foto front page: shutterstock/by rido

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.