Setari Cookie-uri

5 metode rapide de calmare în timpul unui atac de panică

Dacă citești acest material înseamnă că te numeri printre persoanele care cunosc cât de teribil se simte anxietatea și cât de obositoare și înfricoșătoare sunt atacurile de panică.

Dacă citești acest material, este totuși un lucru bun - înseamnă că îți dorești să te vindeci și să îi ajuți pe ceilalți care sunt în aceeași situație. Așa cum spune titlul, în continuare vei citi cele 4 metode rapide de relaxare în cazul atacurilor de panică, tehnici recomandate de psihologi.

Atac de panica

Tehnica 54321

Identifică 5 lucruri pe care le vezi în încăperea în care te afli (scaune, tablouri, etc.)

Identifică 4 lucruri din încăpere pe care le simți (picioarele pe podea, mâinile pe perete, etc.)

Identifică 3 lucruri pe care le auzi (oameni care vorbesc afară, apa curgând, vântul care bate, etc.)

Identifică 2 lucruri din încăpere care miros (parfum, floare, etc.)

Identifică 1 lucru bun despre tine (Sunt puternică!, Sunt o persoană bună!, Mă iubesc!, etc.)

Citește și:

Atinge și descrie un obiect

Găsește un obiect (sticlă de apă, geantă, pernă, etc.). Încearcă să îl descrii ca și cum l-ai descrie unei persoane care nu a văzut niciodată așa ceva.

Spre exemplu: asta este o pernă, are forma pătrată, este albă cu detalii albastre, este moale și plăcută la atingere. Repetă până când începi să te calmezi.

Joc de memorie

Când te simți neliniștită, încearcă să te ancorezi în prezent, să te simți cât mai prezentă în locul în care te afli. În plus, folosește-te de memoria declarativă (ajută la reamintirea faptelor și informațiilor întâlnite în mod repetat).

Spre exemplu: numește cât mai multe rase de câini (și vizualizează-le), adu-ți aminte câte orașe ai vizitat (din țară, din lume), repetă alfabetul de la coadă la cap.

Citește și:

Spune-ți mantra

Atunci când ai un moment de liniște, atunci când gândurile ți-au dat pace și te lasă în sfârșit să respiri normal, profită de asta și alcătuiește o listă de mantre sau afirmații care să te ajute în momentul în care se instalează panica. Notează-le pe o foaie sau într-o agendă, și poartă-le mereu cu tine.

Spre exemplu: 1. Sunt în siguranță, sunt aici, în momentul prezent. 2. Acestă stare o să treacă, nimic rău nu se va întâmpla în acest moment. 3. Fac față acestor emoții, sunt puternică!

sursa foto front page: shutterstock/ by tero vesalainen

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.