Setari Cookie-uri

Cum să recunoști persoanele care pretind că sunt pozitive fără să fie

Toată lumea vorbește despre gândire pozitivă, iar rețelele de socializare abundă în citate care mai de care mai pline de energie pozitivă și înțelepciune. Asta nu înseamnă că cei care le postează au ajuns acolo.

Multe persoane se ascund în spatele gândirii pozitive pentru a nu da ochii cu propria umbră. Iată cinci motive pentru a nu te înconjura de astfel de persoane.

cum sa recunosti persoanele care pretind ca sunt pozitive

1. Nu sunt autentice

Persoanele pretind că sunt pozitive nu sunt autentice. Vor să își arate doar partea "bună". Ele prezintă sentimente false și le ascund pe cele reale dacă se află în partea negativă a spectrului emoțional. Nu poți să le cunoști în întregime, cu calități și defecte, pe care leascund.

2. Te vor face să opui rezistență emoțiilor negative

Emoțiile negative sunt cel mai bun prilej de a evolua și de a afla unde ai de lucru cu tine. Insă atunci când le reprimi sau le ascunzi sub preș, această oportunitate dispare. Oamenii care doar pretnd că sunt pozitivi fug de emoțiile catalogate ca fiind negative și te vor îndemna și pe tine să faci același lucru.

Citește și:

3. Sunt pasive-agresive

Pentru că întotdeauna se ascund de ei înșiși, oamenii fals pozitivi au suprimat atât de multă furie încât aceasta generează un comportament lor pasiv agresiv. Ei vor râde și vor afișa o atitudine pozitivă și dintr-o dată vor judeca ceva cu atâta asprime încât te vor lua prin surprindere. Aunci când îți arăți partea ta vulnerabilă, te învinovățesc că nu ești pozitivă la fel ca ei.

cum sa recunosti persoanele care pretind ca sunt pozitive

sursa foto: shutterstock/by trendsetter images

4. Sunt superficiale

Ori de câte ori încerci să vorbești cu prietenii tăi care pretind că sunt pozitivi despre ceea ce te macină, îți vor da niște răspunsuri prefabricat și nu vor dori să intre în detalii. Îți vor spune să gândești pozitiv sau îți vor vorbi despre legea atracției. Ceea ce nu vor face este să te lase să îți exprimi durerea și pur și simplu să te asculte.

Citește și:

5. Nu oferă soluții

Dacă ai o problemă și le ceri sfatul, nu îți vor oferi o soluție constructivă. Aceste persoane încearcă să mascheze problemele pe care le au și să te forțeze să te gândești doar la lucruri pozitive. Aceasta este o modalitate de a ascunde problema sub preș pentru a nu se confrunta cu ea și a pretinde astfel că totul este bine. Dar, cele mai multe probleme necesită și acțiune, nu doar gândirea pozitivă.

sursa foto front page: shutterstock/by svitlana sokolova

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.