Setari Cookie-uri

3 experiențe ale copilăriei la care merită să reununți pentru a-ți găsi fericirea

Iată trei experiențe ale copilăriei la care merită să reununți pentru a-ți găsi fericirea.

Copilăria are bucurii dar și momente de tristețe. Experiențele prin care trecem ne șlefuiesc personalitatea și ne transformă în adulții de mai târziu. Avem însă capacitatea de a ne elibera de experiențele care acum nu ne mai servesc. Iată trei experiențe ale copilăriei la care merită să reununți pentru a-ți găsi fericirea.

1. Experiența fricii

Frica face parte din procesul de maturizare Dar pentru copii, frica ese frică. Este ceva care evocă emoții intense și dureroase. Chiar și adulții se luptă să accepte frica ca o parte normală a ființei lor emoționale. De exemplu, mulți oameni se tem să vorbească în public.

Dar pentru un copil, teama poate apărea atunci când se află într-o cameră întunecată. Îi poate fi frică de faptul că nu va fi nimeni lângă el să îl ridice atunci când cade. Lucruri minore la care nici măcar nu ne gândim acum pot fi terifiante pentru orice copil.

Citește și:

De aceea este important să te conectezi cu copilul din tine și să vezi dacă există experiențe de frică care încă persistă dar pe care le-ai uitat.

Teama se schimbă pe măsură ce creștem, dar problema nu este frică, este rezistența fricii care rămâne blocată în mintea noastră subconștientă pentru că ne-am opus ei atunci când am trăit-o.

2. Experiența de "nu fi suficient de bună"

De la rezultatele pe care ne-am avut la școală la stilul nostru vestimentar, adulții din viața noastră și-au dat cu părerea și ne-au făcut să ne îndoim de noi înșine, să ne disociem de acele părți din noi însene pe care ei le-au criticat.

Pe măsură ce ne reținem din a acționa așa cum ne-am dori și ne simțim ca și cum am fi în mod constant sub lupa oamenilor pe care îi admirăm sau al oamenilor cu autoritate iar personalitatea noastră continuă să se fragmenteze. Soluția este să reintegrezi ceea ce respingi la tin și să îți dai seama că ești suficient de bună.

Citește și:

3. Experiențe traumatizante

Majoritatea oamenilor consideră că traumele sunt schimbări de viață mari și bruște însă o traumă poate fi și să te pierzi de părinți într-un magazin.

Astfel de traume emotionale rămân în corpul nostru emoțional și atrag un anumit tip de evenimente în viața noastră pentru a fi conștientizate și eliberate. In cazul exemplului pierderii copilului într-un supermarket, o reflecție a acestei emoții traumatice ar putea fi o rezistență la a fi singură, a ieși singur sau a fi departe de casă de una singură. Vindecarea traumelor emoționale îți reîntregeșe sufletul și te ajută să îți exprimi întregul potențial.

Foto by agsandrew via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.