Setari Cookie-uri

Emoțiile tale, închisoare sau libertate

Fiecare emoție negativă reprimată se ascunde într-o părticică a trupului tău. De aceea, persoanele care au anumite capacități și cunoaștere îți pot vorbi cu atâta acuratețe despre viața ta interioară fără ca tu să le povestești nimic din trecuul tău sau din ceea ce te frământă.

In funcție de modul în care te raportezi la ele, emoțiile îți pot fi temniță sau un tichet neprețuit către libertate. Ascunde-te de ele și te vor urmări câte zile vei avea. Acceptă-le și trăiește-le și te vei elibera.

Fiecare emoție negativă reprimată se ascunde într-o părticică a trupului tău. De aceea, persoanele care au anumite capacități și cunoaștere îți pot vorbi cu atâta acuratețe despre viața ta interioară fără ca tu să le povestești nimic din trecuul tău sau din ceea ce te frământă. Emoții precum frica, ura, mânia, supărarea, resentimentele, victimizarea se agață de celule tale și rămân acolo până când tu alegi să le eliberezi.

Știu că a trece din nou printr-o situație pe care o percepem ca fiind traumatică, a retrăi acele momente, poate fi extrem de dificil și înspăimântător. Dar dacă sta să te gândești, nu asta faci atunci când povestești a zecea oară la rând coșmarul prin care ai trecut încă unui prieten?

Citește și:

Cum ar fi ca, în loc să te afunzi și mai adânc în disperare sau negativitate, să e folosești de emoții ca de o trambulină pentru a ieși la suprafață și a respira în voie. Insă pentru asta este nevoie să schimbi perspectiva. Este nevoie de curaj și voință. Ca atunci când te decizi să te ocupi de un dinte care doare mocnit, dar nu atât de tare încât să mergi la dentist.

Felul în care treci prin emoție atunci când te decizi să o vindeci, este unul diferit. In loc să o acuzi pentru felul în care te face să te simți și să îți dorești să nu fi trecut niciodată prin situația respectivă, alege să o primești cu brațele deschise. Unul dintre miracolele de a fi om este acela de a avea capacitatea să experimentăm o gamă variată de trăiri. Cum se simte emoția ta? Are vreun gust sau miros?

Citește și:

Următorul pas este să vezi ce anume a generat acea emoție. Să schimbi perspectiva de a vedea lucrurile din aceea de victimă în acea de creator. Ce anume din tine a reacționat la situație și a generat situația respectivă? Cum te-a ajutat acea situație să crești, cum te-a transformat.

Văzând lecția ascunsă și beneficiile aduse de fiecare experiență, vei reuși să te eliberezi de emoțiile negative.

Photo by Raychan on Unsplash

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.