Setari Cookie-uri

Spitalul Grigore Alexandrescu a primit ventilatorul de suport respirator de care avea nevoie!

Spitalul Grigore Alexandrescu din București a activat, vineri, Fondul de urgență deschis de Salvați Copiii România, pentru întărirea capacității sistemului medical românesc în lupta cu pandemia. Organizația a făcut eforturi și a reușit să doteze spitalul cu un ventilator performant, în valoare de 37.500 de euro,  indispensabil unei îngrijiri adecvate a patologiilor respiratorii, în contextul Covid-19.

Alte șapte spitale din București și din țară au primit, săptămâna trecută, aparatură și echipamente medicale indispensabile, achiziționate din fondul de urgență deschis de Salvați Copiii România.

Totodată, Salvați Copiii România e în dialog cu medicii din Suceava, unde situația este critică, în urma contaminării cu SARS-CoV2 a unui număr mare de cadre medicale, pentru a interveni rapid în refacerea capacității sistemului medical local, aflat sub o mare presiune în acest context.

Până acum, 50 de spitale (maternități, secții de pediatrie, secții de neonatologie, secții de terapie intensivă) au solicitat echipamente de protecție, consumabile și aparatură medicală vitală, în valoare totală de 3 milioane de Euro.

Citește și:

Salvați Copiii România a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici

Până acum, au fost colectate fonduri în valoare de 227.895 Euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Grupul Garanti BBVA și Asociația Club Sportiv „RO Club Maraton”. De asemenea, suma de 22.472 de Euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii: 30 de ani

Citește și:

De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul superior al copilului.

În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, în beneficiul interesului superior al copilului.

Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. În același timp, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg.

Citește și:

În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.