Setari Cookie-uri

Cum să creezi amintiri de neuitat cu copilul tău

Să colecționăm cât mai multe amintiri, pentru că timpul trece mult prea repede!

Multe amintiri din perioada copilăriei sunt vagi, poate chiar confuze. De ce? Nu știm sigur. Specialiștii încă nu au găsit un răspuns concret pentru „amnezia infantilă‟ cu care ne-am confruntat cu toții în prima perioadă a vieții.

Singura explicație valabilă până în prezent este aceea că hipocampul - partea responsabilă din creier cu stocarea memoriei nu este suficient de dezvoltată între 0-7 ani. Se prea poate ca multe dintre amintiri să fie sugestii moștenite de la cei din jurul nostru. Acestea sunt cunoscute și sub termenul de „amintiri false‟.

De aceea, este important ca mediul de viață pe care îl oferi copilului să fie securizat, liniștit, cald și iubitor. De foarte multe ori, emoția este cea care rămâne înregistrată în minte, mai mult decât imaginea în sine. Astfel, puiul tău se va lăsa ghidat foarte mult la maturitate de trăirile și experiențele avute în perioada copilăriei.

Citește și:

Tu ce amintiri vrei să lași moștenire micuțului tău? Iată mici sugestii, pe care mai apoi le poți adapta, în funcție de imaginația ta:

Amintiri la care te întorci cu drag

Atunci când a venit pe lume micuțul tău, fericirea cu care l-ai întâmpinat a fost de nedescris! La fel ca iubirea pe care i-o porți. Ai putea să îl întâmpini pe bebeluș cu o bratara aur copii, iar tu și soțul tău să purtați în tandem brățări care să vă aducă mereu aminte de cel mai frumos moment din viața voastră.

Bonus: peste ani și ani, copilului tău o să-i rămână amintire un accesoriu pe care l-a purtat încă de când era bebeluș. Ce poate fi mai frumos de atât?

Fotografii de poveste

Ce ai spune de o ședință foto în care personajul principal este cel mic? De la fotografiile din primele săptămâni de viață, până la cele realizate cu diferite ocazii, momentele acestea creează legături între tine și cel mic.

Citește și:

Dacă știi că iubește un anumit desen Disney sau că visează să devină un pirat neînfricat ori o sirenă fermecată, pune-ți imaginația în funcțiune și creează acasă un mic studio foto în care joaca și creativitatea să nu aibă limite.

Jurnal de părinte

Cum ar fi ca, peste zeci de ani, fiul sau fiica ta să citească într-un jurnal mesaje pentru sau despre el? Acel jurnal este scris de tine și oferit atunci când crezi de cuviință că a ajuns la vârsta la care să înțeleagă și să fie responsabil.

Sunt momente în viață în care avem nevoie de o încurajare, de un gând bun! Jurnalul acesta poate să conțină sursa curajului de a trece peste greutăți cu demnitate în viață. Poate să fie sursa lui de putere.

De altfel, poți să-ți faci o adresă de mail în care să-i trimiți regulat mesaje până la vârsta majoratului. Iar în ziua în care a devenit oficial adult, să îl aștepte o parolă și un cont de email cu zeci de mesaje necitite, dar pline de iubire pentru el.

Citește și:

Panoul visurilor

Acum că micuțul a crescut, este timpul să-l incluzi în hotărârile de familie. Faptul că opinia lui este luată în seama îi oferă multă încredere. Așa că propune-i să alcătuiți împreună un panou al visurilor. Cu ajutorul tău, copilul poate să exploreze creativitatea și cu ochii lui să observe cum visurile frumos conturate pot să prindă viață. Astfel, va căpăta din ce în ce mai multă încredere în el, dar și în tine.

Panoul îl puteți crea împreună din carton. De altfel, poți achiziționa o tablă magnetică pe care să desenați sau să lipiți diferite poze cu locuri pe care să le vizitați, activități pe care doriți să le desfășurați sau orice vă trece prin minte.

A fi părinte nu este ușor, dar nimic nu se compară cu dragostea ta pentru copilul tău. Sunt unele amintiri pe care nu dorim ca timpul să le șteargă; de aceea, este bine să le păstrăm intacte în sufletul nostru. Să colecționăm cât mai multe amintiri, pentru că timpul trece mult prea repede!

Citește și:

Sursa foto: Pexels, by Andrea Piacquadilo

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.