Setari Cookie-uri

Protectie solara: Cum alegi o crema potrivita pielii tale?

Cateva tips-uri pentru alegerea corecta a cremei de plaja in functie de tipul pielii tale.

Tenul sensibil

Tenul sensibil este cel mai pretentios atunci cand vine vorba de razele soarelui. Se inroseste, incepe sa te usture, iar la sfarsit se cojeste primul strat de piele pentru ca tu sa arati ca si cum te-ai fi bronzat pe camp la cules de porumb. Iti recomand o crema cu factor de protectie SPF 50 si nu te speria. Nu e ca si cum nu o sa te mai bronzezi niciodata. Aceasta crema te va proteja impotriva petelog pigmentare si iti va hidrata piela in timpul expunerii la soare.

Tenul gras

De cele mai multe ori, tenul gras prezinta si tendinte acneice. Se aude prin targ ca soarele ar usca acneea, dar nu este chiar asa. Daca le va usca, vei ramane cu pete in urma acestui proces, ceea ce nu cred ca iti doresti. Ai nevoie de o crema cu protectie SPF 30, fara ulei, pentru ca este comedogenic si favorizeaza dezvoltarea acneei.

Tenul uscat

Tenul uscat este predispus imbatranirii, iar razele solare nu fac altecva decat sa accelereze acest proces. Chiar daca espunerea la soare nu este deloc recomandata in acest caz, stiu ca nu vei rezista tentatiei si vei incalca regulile de buna purtare. Nu uita sa ai la tine o crema de protectie solara cu SPF 30, obligatoriu hidratanta pentru a mentine elasticitatea pielii.

Citește și:

Tenul mixt

Acest tip de ten este unul incapatanat. Prezinta exces de sebum in zona T, si tendinta de uscare a pielii pe obraji. Pentru a evita situatiile neplacute provocate de razele ultraviolete, alege o crema de plaja cu protectie SPF 15. Aceasta va preveni aparitia iritatiilor

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.