Numărul exact de calorii din ciorba de legume poate varia în funcție de ingredientele specifice folosite și de porția servită. În general, ciorba de legume este o opțiune sănătoasă și cu conținut scăzut de calorii, mai ales dacă este preparată fără adaosuri excesive de ulei sau ingrediente bogate în grăsimi.
O porție de ciorbă de legume standard, care conține legume precum morcovi, cartofi, ceapă, țelină, roșii și alte legume, poate furniza în jur de 50-100 de calorii per porție de 200 de grame, în funcție de ingredientele specifice și metoda de preparare.
Având un conținut ridicat în fibre, ciorba de legume este și sățioasă, așadar îți ține de foame pe o perioadă mai lungă de timp.
Câte calorii are supa-cremă de legume?Pentru că adesea prezintă un adaos de alimente cu conținut ridicat în grăsimi, cum ar fi untul, smântâna, uleiul etc., este evident că supa cremă de legume va avea un conținut mai ridicat de calorii.
Supa cremă de legume poate include o varietate de ingrediente, cum ar fi morcovi, cartofi, ceapă, broccoli, smântână sau lapte de cocos, și fiecare dintre aceste ingrediente contribuie la aportul caloric total.
În general, o porție de supă cremă de legume (aproximativ 1 cup sau 240 ml) poate furniza în jur de 100-200 de calorii.
Ingrediente:
-
Kudika
Câte calorii au Murăturile în saramură și în oțet? Sunt sănătoase?
-
Kudika
Câte calorii au ardeii umpluți? Este acest preparat indicat la dietă?
-
Kudika
Câte calorii are checul? Poate fi considerat un desert sănătos?
-
Kudika
Câte calorii are carnea de pui? Este adevărat că trebuie să...
-
Kudika
Câte calorii au macaroanele cu brânză și cât sunt de sănătoase...
-
Kudika
Câte calorii are ceapa și ce beneficii sănătoase prezintă?
-
Kudika
Îți plac Pastele Carbonara? Află câte calorii au! Bonus: o rețetă...
-
Kudika
Migdalele: calorii, conținut nutrițional, beneficii sănătoase și...
-
Kudika
Câte calorii are broccoli și de ce ne recomandă specialiștii să îl...
Mod de preparare:
Într-o oală mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le până devin moi și aurii.
Turnați supa de legume sau apa peste legumele din oală. Adăugați frunza de dafin (și corcodușele congelate, dacă le aveți și vă plac) și lăsați să fiarbă. Reduceți focul și lăsați să fiarbă încet până când legumele sunt aproape fierte.
Adăugați fasolea verde, varza și roșiile tocate (borșul dacă ați ales să-l folosiți). Continuați gătirea la foc mic timp de încă 10-15 minute sau până când toate legumele sunt moi.
Gustați și ajustați condimentele cu sare și piper. Adăugați pătrunjelul tocat înainte de a servi.
Servește ciorba de legume fierbinte, poate fi acompaniată de crutoane sau o felie de pâine proaspătă.
Această ciorbă de legume de sezon este nu doar nutritivă, dar și plină de arome delicioase. O astfel de ciorbă este perfectă pentru a vă încălzi în serile reci și pentru a vă bucura de bogăția gusturilor oferite de legumele proaspete.
Sursa foto articol: LN team/ shutterstock.com
Spune-ti parerea!