O porție standard de drob de pui (aproximativ 100 de grame) poate furniza în jur de 200-250 de calorii. Cu toate acestea, datorită conținutului mare de proteine, drobul în general este recomandat la dieta de slăbire, pentru că proteinele consumă destul de multă energie pentru a fi digerate.
Drobul de pui este recomandat și în alimentația copiilor, fiind mai ușor de digerat decât cel de pui.
Câte calorii are drobul de porc?Carnea de porc este ceva mai grasă decât cea de pui, iar drobul va fi, așadar, mai caloric.
O porție de 100g de drob de porc poate conține între 250-300 de calorii.
Drobul poate fi parte a unei diete echilibrate, furnizând o serie de substanțe nutritive importante. Cu toate acestea, este important să fie consumat cu moderație, mai ales dacă conține organe precum ficat, rinichi sau inimă, care pot conține niveluri mai mari de colesterol, proteine și grăsimi săturate. Iată câteva aspecte legate de proprietățile nutriționale ale drobului:
-
Kudika
Câte calorii au ardeii umpluți? Este acest preparat indicat la dietă?
-
Kudika
Câte calorii are checul? Poate fi considerat un desert sănătos?
-
Kudika
Câte calorii are carnea de pui? Este adevărat că trebuie să...
-
Kudika
Câte calorii au macaroanele cu brânză și cât sunt de sănătoase...
-
Kudika
Câte calorii are ciorba de legume? Este recomandată la dietă?
-
Kudika
Câte calorii are ceapa și ce beneficii sănătoase prezintă?
-
Kudika
Îți plac Pastele Carbonara? Află câte calorii au! Bonus: o rețetă...
-
Kudika
Migdalele: calorii, conținut nutrițional, beneficii sănătoase și...
-
Kudika
Câte calorii are broccoli și de ce ne recomandă specialiștii să îl...
Prepararea organelor: Curățați ficatul și îndepărtați eventualele membrane sau vene.
Spălați bine carnea de miel și tăiați-o în bucăți potrivite.
Curățați și tocați ceapa fin.
Spălați verdeața și tocați-o mărunt.
Gătirea orezului: Puneți orezul într-o cratiță cu apă clocotită și sare. Gătiți-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau îl lăsați la fiert până se umflă și se înmoaie.
Într-o tigaie, încingeți uleiul și căliți ceapa tocată până devine aurie și strălucitoare.
Adăugați bucățile de carne de miel și rumeniți-le pe toate părțile.
Adăugați ficatul și gătiți-l doar câteva minute, până se schimbă culoarea.
Tocați fin carnea și ficatul folosind un cuțit sau mașina de tocat carne ori un robot de bucătărie.
Amestecați carnea cu orezul gătit, ceapa călită și verdeața tocată.
Bateți ouăle și adăugați-le peste compoziție.
Condimentați cu sare și piper după gust și amestecați bine toate ingredientele.
Întindeți apoi foile de viță pe o suprafață plană și puneți compoziția în centrul lor.
Rulați compoziția folosind foi de viță pentru a forma un drob. Puteți, de asemenea, în locul foilor de viță să tapetați cu hârtie de copt o tavă pentru chec și puneti compozitia drobului în aceasta.
Unele gospodine aleg să pună ou fiert întreg la mijlocul drobului, pentru aspect.
Puneți drobul învelit în foi de viță într-o tavă unsă cu ulei sau acoperită cu hârtie de copt.
Coaceți la cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când devine auriu.
Lăsați drobul să se răcească înainte de a-l tăia în felii. Îl puteți orna cu ou fiert și murături.
Sursa foto articol: i_alina/ shutterstock.com
Spune-ti parerea!