Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim s-a oferit sa ne dezvaluie cateva dintre secretele retetelor sale fabuloase. Astazi te invatam sa prepari Jewel of the ocean.
250 g caracatita
10 ml suc de lamaie
Sare si piper dupa gust
10 ml ulei de masline
Pentru sos:
10 g unt
10 ml suc de caise
20 g zahar
Sare si piper dupa gust
10 ml suc de lamaie
70 ml smantana
Pentru garniture
100 g orez Arborio
70 ml smantana
20 g parmezan
8 g cerneala de sepie
10 g icre de manciuria
Sare si piper dupa gust
10 ml ulei de masline
Modul de preparare:
Se fierbe caracatita timp de 2 ore pe foc mediu, pana devine moale.
Apoi se macereaza cu:suc de lamaie, sare piper, ulei de masline.
Se soteaza in tigaie 2 minute pe ambele parti. Pentru sos toate ingredientele se pun la redus mai putin smanatana, cca. 2 minute, apoi se adauga smantana pana devine un sos cremos.
Pentru garnitura fierbem orezul cca.9 minute apoi il punem in tigaie in ulei de masline cu parmezan, cerneala de sepie, sare, piper si se calesc cca.2 minute, apoi la final se adauga smantana sa devina un orez cremos.
Se monteaza in farfurie asa cum arata in poza.
O reteta de Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim
Restaurant MAXIM
Str. General Berthelot, Nr 44
www.restaurantmaxim.ro
www.facebook.com/RestaurantMaxim