Maestrul bucatar va dezvalui telespectatorilor povestea din spatele midiilor din Saint Brieuc precum si cele mai inspirate modalitati de preparare a acestui produs pentru care regiunea Bretania a devenit in timp renumita.
Maestrul bucatar va dezvalui telespectatorilor povestea din spatele midiilor din Saint Brieuc precum si cele mai inspirate modalitati de preparare a acestui produs pentru care regiunea Bretania a devenit in timp renumita.
Seria „Epicerie Fine” va continua weekend-ul urmator, duminica, 22 ianuarie, cu „Le Raisin de table”, un episod despre strugurii de masa crescuti in Dangolsheim din regiunea Alsacia, in nord-estul Frantei. „La chataigne de corse”, episodul difuzat in 29 ianuarie, va prezenta povestea fascinanta a castanei de San Lorenzo. Si, intr-un episod si mai incitant, secretele mustarului de Dijon vor fi dezvaluite duminica, 5 februarie, in „La moutarde de Dijon”, o emisiune filmata in Beaune din regiunea Burgundia, in estul Frantei.
Pe parcursul fiecaruia dintre cele 35 de episoade duminicale ale seriei „Epicerie Fine”, renumitul maestru bucatar francez Guy Martin intalneste un producator local al unui anumit produs tipic francez ce devine apoi personajul principal al episodului. Impreuna, cei doi descopera oameni ce cultiva, recolteaza si comercializeaza prestigiosul produs intr-o regiune franceza specifica. Fiecare episod devine astfel o aventura in inima regiunii respective, in mijlocul localnicilor ce isi impartasesc din talentul, experienta si acel savoir-faire care le confera titlul de adevarati specialisti.
In episoadele precedente, maestrul a dezvaluit povestile din spatele unor produse renumite ce au facut ca gastronomia franceza sa fie listata de catre UNESCO in patrimoniul cultural imaterial al umanitatii. Dintre acestea, amintim trufa neagra din Tricastin, nuca Saint-Jacques, sparanghelul din Landes, sau orezul salbatic din Camargue.