Maestrul bucatar va dezvalui telespectatorilor povestea din spatele midiilor din Saint Brieuc precum si cele mai inspirate modalitati de preparare a acestui produs pentru care regiunea Bretania a devenit in timp renumita.
Seria „Epicerie Fine” va continua weekend-ul urmator, duminica, 22 ianuarie, cu „Le Raisin de table”, un episod despre strugurii de masa crescuti in Dangolsheim din regiunea Alsacia, in nord-estul Frantei. „La chataigne de corse”, episodul difuzat in 29 ianuarie, va prezenta povestea fascinanta a castanei de San Lorenzo. Si, intr-un episod si mai incitant, secretele mustarului de Dijon vor fi dezvaluite duminica, 5 februarie, in „La moutarde de Dijon”, o emisiune filmata in Beaune din regiunea Burgundia, in estul Frantei.
In episoadele precedente, maestrul a dezvaluit povestile din spatele unor produse renumite ce au facut ca gastronomia franceza sa fie listata de catre UNESCO in patrimoniul cultural imaterial al umanitatii. Dintre acestea, amintim trufa neagra din Tricastin, nuca Saint-Jacques, sparanghelul din Landes, sau orezul salbatic din Camargue.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Povestea fabuloasă a șahistei Nona Gaprindashvili, femeia care a învins marii maeștri ai lumii și a câștigat războiul cu Netflix
- Povestea pâinii din Anatolia: Tradiția culinară milenară a Turciei, vie și astăzi
- Povestea de dragoste neîmplinită dintre Diana Munteanu și Enrique Iglesias: Cea care a zis NU a fost Diana. Și acum regretă...