Setari Cookie-uri

Foto: 15 Cele mai frumoase kudipraji!

De cand am pornit concursul Kudi-Praji, admiram in fiecare zi cate o prajitura noua si ne pregatim sa ne infruptam din retelele propuse de cititoare. Iata 15 din prajiturile care ne-au atras atentia pana acum:

Tarta cu fructe de padure de la kudika383703
Reteta:
Blat: 2 cani de faina, 100 gr margarina, 1 ou, 1 praf de copt. Se amesteca faina cu margarina, se adauga oul si praful de copt (eu l-am dizolvat in apa calduta). Daca nu se amesteca prea bine, astfel incat sa devina o coca lipicioasa, se mai adauga un pic de apa calduta.
Se unge tava rotunda cu margarina si se intinde coca acolo. Se pudreaza palmele cu faina ca sa se poata intinde mai bine aluatul, inclusiv pe marginea tavii (cca. 5 cm inaltime) si se da la cuptor vreo 15 minute (se verifica sa fie copt blatul).
Dupa ce se coace se scoate din tava si se pune pe o farfurie sa se racoreasca. Crema: se prepara crema pentru cremes de la dr oetker + lapte (conform indicatiilor de pe cutie). Se bate 500 ml frisca hulala. Apoi se amesteca crema de cremes si frisca. 1 pliculet gelatina rosie dr oetker si se prepara cum scrie pe spatele pliculetului.
Sa nu va faceti griji ca se intareste pentru ca se poate pune din nou pe foc si devine din nou lichida. :) Se pune crema in forma de tarta si peste se adauga 250 gr afine+fructe de padure (se pot folosi si fructe din compot) - eu am pus dupa ochi. :) Peste fructe se adauga gelatina lichida. Pofta buna! Eu zic ca e o reteta foarte rapida (maxim 1h).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.