Setari Cookie-uri

Kudi-Delicii: Tocana de pui cu hribi si smantana

Pe parcursul lunii iunie, patru dintre cei mai cunoscuti bloggeri de food din Romania, printre care Cristina Mazilu (chez.mazilique.com), Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teoskitchen.ro) si Alice Ciobanu (alice-albinutza.blogspot.ro), au pornit in cautarea gusturilor si aromelor de odinioara, explorand traditia si cultura gastronomica in cadrul unor locatii de exceptie precum Palatul Brukenthal din Avrig, Conacul Polizu din Iasi, Castelul Haller din Ogra si Conacul lui Maldar din Horezu. Pe parcursul urmatoarelor zile va vom prezenta retetele celor mai interesante bunatati descoperite de cei patru bloggeri.

Pe parcursul lunii iunie, patru dintre cei mai cunoscuti bloggeri de food din Romania, printre care Cristina Mazilu (chez.mazilique.com), Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teoskitchen.ro) si Alice Ciobanu (alice-albinutza.blogspot.ro), au pornit in cautarea gusturilor si aromelor de odinioara, explorand traditia si cultura gastronomica in cadrul unor locatii de exceptie precum Palatul Brukenthal din Avrig, Conacul Polizu din Iasi, Castelul Haller din Ogra si Conacul lui Maldar din Horezu. Pe parcursul urmatoarelor zile va vom prezenta retetele celor mai interesante bunatati descoperite de cei patru bloggeri.

La Conacul Polizu din Maxut, Iasi Cristina Mazilu a descoperit retete delicioase, dar si povesti incredibile cu ajutorul doamnei Irina Riscutia, mostenitoarea domeniului si descendenta a familiei boieresti Ghica-Deleni. Intrucat toate retetele pregatite au avut la baza carnea de pui, la Polizu s-a gatit Tocana de pui cu hribi si smantana, preferata Adinei Polizu.

Citește și:

Tocana de pui cu hribi si smantana (Adina Polizu)

Conacul Polizu, Maxut, Iasi

Ingrediente
3 cepe
50 ml ulei
50 grameunt
1 kg hribi
Piept pui cubulete Fragedo
Sare
Piper
100 ml lapte
2 linguri faina
200 ml smantana grasa
Marar proaspat

Ceapa se taie marunt in 50ml de ulei. Adaugam hribii taiati cubulete si ii calim impreuna cu ceapa timp de 15 minute. Separat, rumenim pieptul de pui cubulete in 50 grame unt. Apoi, intr-un ceaun punem hribii si puiul impreuna, adaugam200ml apa sau supa de pui, sare si piper. Lasam la fiert timp de 20 de minute. Din 100ml lapte si 2 linguri de faina facem un sos pe care il strecuram apoi sa nu aiba cocoloase si il adaugam peste tocana. Amestecam, iar dupa ce sosul se leaga cu puiul si hribii, adaugam 200ml de smantana grasa si sare si piper daca mai este cazul.

Se serveste calda, cu marar proaspat tocat si mamaliguta.

Citește și:

    Pofta buna!

    Vizionare placuta


    Kudika
    15 August 2013
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.