Setari Cookie-uri

Meniu de vedeta: Salata de pui tras in soia & Dorada Regala cu sos mediteraneean, migdale crocante si sparanghel sote

Sylvia a decis ca, dupa o saptamana plina de concerte, sa petreaca ziua de 1 decembrie acasa, in intimitatea caminului, alaturi de partenerul ei, Dragos.

Artista a profitat de orele de liniste pentru a se relaxa in bucatarie experimentand noi retete culinare pe care le-a invatat de la un bun prieten, de profesie bucatar sef.

Astfel, in timp ce multi prieteni de-ai sai petreceau la munte sau in oras, la parada militara, Sylvia s-a instalat comod in bucatarie si a inceput sa prepare salata de pui tras in soia si Dorada Regala cu sos mediteraneean, migdale crocante cu garnitura de sparanghel sote.

Intreaga distractie a tinut-o pe solista in bucatarie pret de doua ore, insa rezultatul a fost pe masura asteptarii. “Mi-au iesit exact asa cum le-am testat prima data la restaurant. Am avut reteta scrisa pe hartie si m-am consultat cu amicul meu atunci cand am intampinat probleme. De sarbatori o sa pregatesc o masa mare pentru toti prietenii nostri chiar daca asta inseamna sa stau o zi intreaga in bucatarie. Chiar ma relaxeaza”, declara artista.

Citește și:

Pentru cei interesati, acestea sunt retetele preparatelor gatite de Sylvia.

Salata de pui tras in soia

Ingrediente:

  • Piept de pui dezosat -150 gr
  • Salata iceberg -1 buc
  • Soia sos - 30 ml
  • Aceto balsamico - 20 ml
  • Miere - 10 mg
  • Branza brie - 50 gr
  • Ulei masline - 15 ml
  • Miez de nuca - 30 gr
  • Susan alb – 5 gr
  • Sare - 3 gr
  • Piper negru - 2 gr

Puiul se taie julien si se soteaza in ulei de masline. Dupa ce a capatat o culoare frumoasa, aurie, se adauga sosul de soia si aceto balsamico si lasam sa fiarba la foc mic timp de 2-3 minute, dupa care adaugam susan si miere pentru a echilibra gustul si a da fermitate sosului rezultat.

Salata iceberg se spala si se rupe in fasii mari, se asezoneaza cu sare, piper si ulei de masline extra virgin de buna calitate.

Salata se monteaza intr-o farfurie adanca peste care se pune puiul. Se adauga si branza brie taiata cuburi si miezul de nuca care a fost in prealabil copt.

Citește și:

Dorada Regala cu sos mediteraneean, migdale crocante cu garnitura de sparanghel sote

Ingrediente:

  • 1 buc Dorada de 400 - 600 gr
  • Migdale - 30 gr
  • Usturoi - 10 gr
  • Rosii - 30 gr
  • Masline kalamata - 30 gr
  • Patrunjel - 5-8 gr
  • Ulei masline - 10 ml
  • Suc lamaie - 5-8 ml
  • Sare - 3 gr
  • Piper negru - 2 gr
  • Sparanghel - 150 gr

Dorada se fileteaza, se unge cu putin ulei de masline, se asesoneaza cu sare si piper negru.

Se soteaza la plancha (partea neteda a gratarului) timp de 3-4 minute, dupa care se da la cuptor la o temperatura de 220 de grade timp de inca 3-4 minute.

Prepararea sosului:

Se scot samburii de la masline si se taie cat mai marunt. Rosiile taiate se curata de coaja si seminte si se taie la fel de marunt. Usturoiul se curata si se toaca, patrunjelul la fel. Migdalele trebuiesc prajite pentru a fi cat mai crocante.

Toate aceste ingrediente se pun intr-un bol, se adauga ulei de masline de calitate superioara si suc de lamaie dupa gust. Se amesteca si se pune peste fileurile de peste.

Citește și:

Sparanghelul se blanseaza, apoi se soteaza in unt cu putine de legume cu sare si piper.

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.