Sylvia a decis ca, dupa o saptamana plina de concerte, sa petreaca ziua de 1 decembrie acasa, in intimitatea caminului, alaturi de partenerul ei, Dragos.
Artista a profitat de orele de liniste pentru a se relaxa in bucatarie experimentand noi retete culinare pe care le-a invatat de la un bun prieten, de profesie bucatar sef.
Astfel, in timp ce multi prieteni de-ai sai petreceau la munte sau in oras, la parada militara, Sylvia s-a instalat comod in bucatarie si a inceput sa prepare salata de pui tras in soia si Dorada Regala cu sos mediteraneean, migdale crocante cu garnitura de sparanghel sote.
Intreaga distractie a tinut-o pe solista in bucatarie pret de doua ore, insa rezultatul a fost pe masura asteptarii. “Mi-au iesit exact asa cum le-am testat prima data la restaurant. Am avut reteta scrisa pe hartie si m-am consultat cu amicul meu atunci cand am intampinat probleme. De sarbatori o sa pregatesc o masa mare pentru toti prietenii nostri chiar daca asta inseamna sa stau o zi intreaga in bucatarie. Chiar ma relaxeaza”, declara artista.
Pentru cei interesati, acestea sunt retetele preparatelor gatite de Sylvia.
Salata de pui tras in soia
Ingrediente:
- Piept de pui dezosat -150 gr
- Salata iceberg -1 buc
- Soia sos - 30 ml
- Aceto balsamico - 20 ml
- Miere - 10 mg
- Branza brie - 50 gr
- Ulei masline - 15 ml
- Miez de nuca - 30 gr
- Susan alb – 5 gr
- Sare - 3 gr
- Piper negru - 2 gr
Puiul se taie julien si se soteaza in ulei de masline. Dupa ce a capatat o culoare frumoasa, aurie, se adauga sosul de soia si aceto balsamico si lasam sa fiarba la foc mic timp de 2-3 minute, dupa care adaugam susan si miere pentru a echilibra gustul si a da fermitate sosului rezultat.
Salata iceberg se spala si se rupe in fasii mari, se asezoneaza cu sare, piper si ulei de masline extra virgin de buna calitate.
Salata se monteaza intr-o farfurie adanca peste care se pune puiul. Se adauga si branza brie taiata cuburi si miezul de nuca care a fost in prealabil copt.
- Caius Covrig, un fel de „Chef la cuțite” împreună cu Chef Marco
- Florin Busuioc, Xonia, Sarah Prodan, alături de afaceristul Caius Covrig la deschiderea locației sale exclusiviste din Brașov
- Vica Blochina, despre Victor Pițurcă: L-am iubit cu toată umilința pe care mi-a dat-o....Vedeta i-a fost amantă timp de 16 ani
Dorada Regala cu sos mediteraneean, migdale crocante cu garnitura de sparanghel sote
Ingrediente:
- 1 buc Dorada de 400 - 600 gr
- Migdale - 30 gr
- Usturoi - 10 gr
- Rosii - 30 gr
- Masline kalamata - 30 gr
- Patrunjel - 5-8 gr
- Ulei masline - 10 ml
- Suc lamaie - 5-8 ml
- Sare - 3 gr
- Piper negru - 2 gr
- Sparanghel - 150 gr
Dorada se fileteaza, se unge cu putin ulei de masline, se asesoneaza cu sare si piper negru.
Se soteaza la plancha (partea neteda a gratarului) timp de 3-4 minute, dupa care se da la cuptor la o temperatura de 220 de grade timp de inca 3-4 minute.
Prepararea sosului:
Se scot samburii de la masline si se taie cat mai marunt. Rosiile taiate se curata de coaja si seminte si se taie la fel de marunt. Usturoiul se curata si se toaca, patrunjelul la fel. Migdalele trebuiesc prajite pentru a fi cat mai crocante.
Toate aceste ingrediente se pun intr-un bol, se adauga ulei de masline de calitate superioara si suc de lamaie dupa gust. Se amesteca si se pune peste fileurile de peste.
- Floria.ro: Cine, ce, când comandă de Ziua Îndrăgostiților Comanda medie crește cu 30% de Valentine’s Day
- Oana Roman, nevoită să își mute de urgență fiica de la școala privată la care învăța
- Cum se înțelege Denisa Nechifor cu Adi Cristea, după divorț? Blondina nu i-a cerut pensie alimentară: Ar fi fost un circ...
Sparanghelul se blanseaza, apoi se soteaza in unt cu putine de legume cu sare si piper.