Bulinele nu se poarta doar pe rochii, ci si in farfurie. Iata o reteta tare simpatica de cheesecake cu buline din ciocolata. Un adevarat deliciu la moda!
O reteta propusa de blogul klausburger.blogspot.ro si preluata via Garbo.ro
Foto interior si prima pagina: cheesecake variat, Shutterstock
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ciocolata:
Pentru blat:
- 500 gr biscuiti populari sau, de preferata cu fulgi de ovaz
- 3-4 linguri de zahar
- 100 gr unt topit
- 4-5 linguri de cacao
- 100 gr nuci sau alune
Pentru crema alba
- 600 gr crema de branza sau, branza de vaci degresata
- 8 linguri de smantana
- 1 baton vanilie
- 3 oua
- 5-6 linguri de zahar tos
Pentru crema cu ciocolata
- 70 gr ciocolata neagra (70% cacao)
Mod de preparare cheesecake cu ciocolata:
Sfarama biscuitii grosier, adauga nucile sau alunele taiate bucati potrivit de mari, adauga zaharul, cacao si la final untul topit; framanta putin pana se leaga aluatul si pune coca pe fundul unei tavi de tort apoi lasa-l la o parte; amesteca branza cu zaharul, vanilia, smantana si adauga pe rand galbenusurile amestecand usor dupa fiecare.
Adauga albusurile batute spuma.
Ddin compozitia alba pastreaza o cana (ca de ceai) si toarna restul peste blatul din biscuiti si nuci.
In compoziția pastrata pune ciocolata topita pe bain-marie si amesteca; pune compozitia cu ciocolata intr-un sprit, sau intr-o punga pe care o tai usor la un colt si preseaza, facand buline in compozitia alba;
pune tortul in cuptorul incalzit in prealabil si lasa-l la foc mic pentru 40-45 de minute, apoi stinge focul si mai lasa-l in cuptor incă 1 ora.
Foto: felie de cheesecake, Shuttertock