Kudika
1 Februarie 2014

Bulinele nu se poarta doar pe rochii, ci si in farfurie. Iata o reteta tare simpatica de cheesecake cu buline din ciocolata. Un adevarat deliciu la moda!

O reteta propusa de blogul klausburger.blogspot.ro si preluata via Garbo.ro

Foto interior si prima pagina: cheesecake variat, Shutterstock

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ciocolata:

Pentru blat:

  • 500 gr biscuiti populari sau, de preferata cu fulgi de ovaz
  • 3-4 linguri de zahar
  • 100 gr unt topit
  • 4-5 linguri de cacao
  • 100 gr nuci sau alune

Pentru crema alba

  • 600 gr crema de branza sau, branza de vaci degresata
  • 8 linguri de smantana
  • 1 baton vanilie
  • 3 oua
  • 5-6 linguri de zahar tos

Pentru crema cu ciocolata

  • 70 gr ciocolata neagra (70% cacao)

Mod de preparare cheesecake cu ciocolata:

Sfarama biscuitii grosier, adauga nucile sau alunele taiate bucati potrivit de mari, adauga zaharul, cacao si la final untul topit; framanta putin pana se leaga aluatul si pune coca pe fundul unei tavi de tort apoi lasa-l la o parte; amesteca branza cu zaharul, vanilia, smantana si adauga pe rand galbenusurile amestecand usor dupa fiecare.

Adauga albusurile batute spuma.

Ddin compozitia alba pastreaza o cana (ca de ceai) si toarna restul peste blatul din biscuiti si nuci.

In compoziția pastrata pune ciocolata topita pe bain-marie si amesteca; pune compozitia cu ciocolata intr-un sprit, sau intr-o punga pe care o tai usor la un colt si preseaza, facand buline in compozitia alba;
pune tortul in cuptorul incalzit in prealabil si lasa-l la foc mic pentru 40-45 de minute, apoi stinge focul si mai lasa-l in cuptor incă 1 ora.

Foto: felie de cheesecake, Shuttertock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: