Bunatatile preparate de ea sunt disponibile la Dulceturi Traditionale Cristina

Ingrediente

Pentru turtite aveti nevoie de:

  • 700 gr faina
  • 1/2 lingurita sare fina
  • apa calduta, 300 ml

Pentru sirop aveti nevoie de:

  • 250 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 20 ml esenta rom sau vanilie

Pentru “umplutura” aveti nevoie de:

  • 500 gr nuca macinata
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Turtele se prepara din faina, apa si sare. Se face un aluat dupa care se intinde o foaie foarte subtire cu sucitorul, se taie in forme rotunde si se coc pe plita, de la soba foarte putin, astfel incat sa fie foarte bine uscate.

Se adauga 500g nuci prajite foarte putin, se dau prin masina si se amesteca cu 200g zahar.

Separat se face un sirop de zahar 250g si 1/2 l apa, in care se toarna, dupa preferinta, esenta de rom sau cateva petale de trandafiri. Se trece prima foaie prin siropul fierbinte, se lasa sa se inmoaie, apoi se aseaza intr-un bol putin mai larg decat foile, se acopera cu un strat din nuca amestecata cu zahar si tot asa, pana la ultima foaie.Turtele astfel pregatite pot sta mai multe zile. Nu trebuie sa fie prea uscate, nici prea umede, iar cand le sevim se mai poate adauga putin sirop .

Via Ecotrend, Madalina Racorean


Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta