Setari Cookie-uri

Salam de biscuiti cu EXTRA ciocolata

Aceasta reteta de salam de biscuiti este adaptata pentru marii iubitori de ciocolata. Este extrem de usor de preparat iar rezultatul este incredibil de gustos.

Salamul de biscuiti imi aduce aminte de copilarie. Era desertul meu preferat, iar bunica nu ma refuza niciodata cand o rugam sa il prepare. Am reinterpretat reteta bunicii de salam de biscuiti si iata ce a iesit:

Ingrediente Salam de biscuiti

  • 550 g biscuiti economici sau petit beurre
  • 100 crema de ciocolata tip Nutella
  • 50 g cacao sau Nesquik
  • 100 g nuci, migdale, alune de padure etc
  • 250 g unt gras taiat cubulete
  • 10 linguri lapte
  • 200 g zahar brun
  • esenta rom
  • o pastaie de vanilie (taiata, cu semintele scoase)
  • nuca de cocos pentru tavalit (optional)

Nota: poti adauga ce ingrediente doresti. Frecvent se adauga rahat sau stafide, dar eu prefer varianta cu ingredientele de mai sus.

Foto: salam de biscuiti, Shutterstock

Mod de preparare Salam de biscuiti

Aproximativ 100 g biscuiti se rup in bucati mici cu mana si se lasa deoparte. Restul se pun in robotul de bucatarie si se amesteca bine cu nucile, zaharul si cacao.

Citește și:

Laptele se pune la incalzit impreuna cu pastaia de vanilie. Se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se scoate pastaia de vanilie. Se lasa la racit.

Intr-un bol incapator se muta amestecul de biscuiti zdrobiti, nuci, cacao si zahar. Se adauga biscuitii rupti cu mana si se amesteca evitand zdrobirea completa a biscuitilor bucati. Se adauga crema de ciocolata si un strop de esenta de rom, apoi se incepe adaugarea treptata a amestecului de lapte cu unt. Teoretic, ar trebui sa iti ajunga laptele fix cat sa iti iasa consistenta amestecului numai buna pentru a rula salamul de biscuiti. Practic, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Asa ca verifica din cand in cand aluatul incercand sa modelezi o „chifteluta”. Daca iti iese chifteluta, fara sa poti sparge capul cuiva cu ea, inseamna ca amestecul tau e numai bun.

Citește și:

Daca totusi ai reusit sa pui prea mult lapte si ai un amestec prea moale pentru a rula salamul, nu intra in panica, mai ai o solutie: da aluatul la frigider pentru 15 minute.

Pentru a rula salamul de biscuiti, intinde o folie alimentara pe masa de lucru. Presara nuca de cocos pe ea. Rastoarna in una din margini aluatul si ruleaza salamul de biscuiti. Da-l la frigider pana a doua zi (sau pana cand rezisti).

Foto interior si prima pagina: salam de biscuiti, Shutterstock

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.