Setari Cookie-uri

Martisor dulce: Bomboane Raffaello de casa

Aceste bomboane sunt o minunatie. Eu le iubesc chiar mai mult decat varianta lor orginala, cea din comert. Se pregatesc in 15 minute, deci va invit sa le pregatiti astazi si sa le daruiti drept martisor celor dragi!

Foto interior si prima pagina: Bomboane Raffaello de casa, Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g lapte praf integral
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g praf nuca de cocos (+ inca 50-70 g pentru decor)
  • 100 g unt nesarat la temperatura camerei
  • o foaie de napolitana
  • 100-150 g migdale prajite

Mod de preparare

Untul si zaharul se amesteca in robotul de bucatarie pana se omogenizeaza. Se adauga apoi nuca de cocos si laptele praf. Se omogenizeaza. Se adauga foaia de napolitana rupta marunt cu mana si se amesteca, dar nu cu ajutorul robotului de bucatarie, ci cu lingura, pentru a nu strivi bucatelele crocante de napolitana. Daca nu va place napolitana, puteti renunta la ea.

Din compozitia astfel obtinuta, se modeleaza bilute de aluat in mijlocul carora se pune cate o migdala. Apoi se tavalesc prin nuca de cocos si se aseaza pe un platou.

Se lasa 2-3 ore la frigider pentru a permite ingredientelor sa-si imbine aromele.

Citește și:

Foto: Bomboane Raffaello de casa, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.