Granola este noul meu mic dejun preferat. L-am gustat prima oara la Rue du Pain si m-am indragostit iremediabil de savoarea acestui preparat extrem de simplu. De atunci il tot inventez si reinventez in diverse combinatii de care nu cred ca ma voi satura vreodata.
Foto interior si prima pagina: granola cu iaurt grecesc, Shutterstock
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de cocos
- 5 linguri sirop de artar
- 4 linguri fulgi nuca de cocos
- 200 g fulgi de ovaz
- 100 g seminte de dovleac sau floarea soarelui
- 100 g nuci, alune de padure, migdale
- 70 g stafide
- 1 iaurt grecesc
- fructe proaspete (afine, zmeura, mure, capsune, etc)
Foto: granola cu iaurt grecesc, Shutterstock
Mod de preparare
Se amesteca nucile, alunele, migdalele si semintele de floarea soarelui sau de dovleac (nu trebuie sa aveti de toate, dar cu cat sunt mai variate, cu atat gustul este mai bogat) cu fulgii de ovaz. Se adauga siropul de artar si uleiul de cocos si se amesteca bine.
Se intinde acest amestec in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana cand amestecul se rumeneste (cam 15 minute). Se scoate compozitia din cuptor si se lasa la racit complet, apoi bucatile mai mari se rup cu mana. Se amesteca bine cu fulgii de cocos si cu stafidele.
Pentru asamblare, se pun intr-un bol sau intr-un pahar incapator straturi formate din iaurt, granola si fructe proaspete.
Pofta buna!
Foto: diverse boluri cu ingrediente pentru granola si fructe, Shutterstock