Clatitele pot fi preparate dupa un million de retete si umplute cu aproape orice ingredient. Totusi, aceasta este probabil cea mai buna reteta!
O reteta propusa de Chef Nicolas Boussin, Ambasador culinar Grand Marnier
Ingrediente si Mod de preparare
(2 portii, 4 clatite)
Foto interior si prima pagina: crepe suzette, Shutterstock
Aluat de clatite (576 g, 15 clatite cu diametrul de 20 cm) :
- 250 ml lapte
- 50 ml bere
- 100 g oua
- 110 g faina
- 25 g unt
- 15 g zahar
- 1 g sare
- 25 ml lichior GRAND MARNIER® Cordon Rouge
Amestecati sarea, zaharul si faina. Adaugati ouale pe rand. Amestecati treptat berea si apoi laptele. Picurati untul topit, iar apoi lichiorul. Daca este posibil, lasati amestecul la frigider peste noapte.
Sos pentru clatite (greutate totala : 603 g) :
- 140 g zahar
- 5 g zeama de portocala
- 3 g zeama de lamaie
- 200 g suc de portocale
- 20 g suc de lamaie
- 135 g unt
- 35 g lichior GRAND MARNIER® Cordon Rouge
Foto: crepe suzette, Shutterstock
Caramelizati zaharul intr-o tigaie. Adaugati zeama de portocala si pe cea de lamaie. Lasati-l sa descreasca. Micsorati focul, adaugati untul si amestecati.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Avertismentul lui Cătălin Scărlătescu pentru părinți! Ce desert nu ar trebui să consume niciodată cei mici?
- Accesoriile necesare de care are nevoie un chef bucătar
- Dragostea trece prin stomac: Cele mai romantice deserturi pe care să le împarți cu persoana iubită
Adaugati clatitele, acoperindu-le cu sos. Turnati lichiorul deasupra si flambati, insiropand in continuare clatitele cu sos. Lasati-le sa se imbibe pentru 2 minute. Serviti-le imediat.
Despre Chef Nicolas Boussin, Ambasador culinar Grand Marnier
Cel mai renumit patiser din Franta si unul dintre cei mai recunoscuti la nivel mondial, Chef Nicolas Boussin a lucrat alaturi de cei mai buni bucatari si a invatat arta pregatirii si prepararii produselor de patiserie.
Este Chef Patiser pentru locatii prestigioase:
• Potel & Chabot: New York (1991-1992)
• Le Domaine de Divonne: Hotel & Casino (1992-1998)
• La Grande Epicerie de Paris, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton (1998-2003)
A obtinut locul I la competitia “Prix du Mérite Artistique” organizata in Belgia in anul 1990 si a pregatit si decorat produse de patiserie pentru Regele Belgiei.
A castigat locul I la “Campionatul de deserturi frantuzesti” in anul 1994.
A obtinut titlul de cel mai bun Chef Patiser (Meilleur Ouvrier de France- Patissier) in anul 2000.
A obtinut locul II la Campionatul Mondial de Patiserie in Las Vegas in anul 2002.
S-a alaturat Departamentului de Gastronomie Grand Marnier in anul 2003, si de atunci continua sa creeze retete unice folosind unul dintre cele mai fine lichioruri din lume.